Natjecanje s konkurencijom

Twitter lansirao svoju verziju Facebook Grupa

Korisnici Twittera odavno su stvarali neslužbene 'zajednice' vezane uz posebne interese, poput kriptovaluta ili tehnologije, no sada ih je tvrtka konačno odlučila službeno uvesti na platformu.
Sci-Tech / Internet | 10. 09. 2021. u 14:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Twitter je još krajem veljače objavio da im je u planu omogućiti korisnicima pridruživanje grupama prema određenim interesima, baš kao što je to slučaj i na Facebooku. Riječ je o značajki Communities koja bi, kako tvrde, trebala postati koristan alat za nove korisnike na društvenoj mreži, upravo zbog otvorene prirode platforme zbog koje je početak pomalo otežan.

Tako je Twitter nakon više od pola godine odlučio službeno i lansirati svoju Communities značajku, pa sada korisnici mogu biti pozvani u neke početne grupe - #AstroTwitter, #DogTwitter, #SkincareTwitter i grupa za ljubitelje tenisica #SoleFood.

Naime, nakon što se pridruže jednoj od grupe, korisnici će moći objavljivati sadržaj namijenjen samo njenim članovima, koji će ga potom moći lajkati i komentirati. Slično kao na Facebooku i Redditu, svaka će grupa na Twitteru imati svog moderatora koji će moći postavljati pravila, pozivati ili pak uklanjati ljude, piše The Verge.

Valja istaknuti da grupe trenutno mogu izrađivati samo „pozvani“ korisnici, no ako imate ideju za neku, možete ju prijaviti na Twitterovoj službenoj stranici, prenosi Bug.

„Grupe su zasad invite-only, ali radimo na načinima kako da ih ljudi otkriju i pridruže im se“, kažu iz Twittera, što znači da će se, barem na početku, biti teže pridružiti grupama u usporedbi s konkurentskim Facebookom i Redditom.

Iz Twittera navode da oni koji imaju pristup Communities značajki na iOS-u, mogu joj pristupiti putem kartice na navigacijskom traci, dok će se ona korisnicima na webu pojaviti sa strane. Android twitteraši zasad mogu samo pregledavati objave u grupama, no uskoro će i oni dobiti sve mogućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close