Anketa

Musk vas pita: Treba li se povući s čela Twittera?

Sci-Tech / Internet | 19. 12. 2022. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvršni direktor Twittera Elon Musk pokrenuo je na društvenoj mreži anketu o tome treba li se povući s čela te tvrtke i naglasio da će postupiti prema rezultatu ankete.

Gotovo 12 milijuna korisnika sudjelovalo u anketi do 06:57 ujutro. Od njih je 56,3 posto glasalo za njegovu ostavku i preostala su još četiri sata do zatvaranja ankete.

Milijarder nije otkrio kada će odstupiti ako konačni rezultati ankete pokažu da bi trebao. "Nema nasljednika", napisao je Musk odgovarajući na komentar korisnika Twittera o mogućoj promjeni izvršnog direktora.

Musk je rekao sudu u Delawareu u studenom da će manje vremena provoditi na Twitteru i na kraju pronaći novog čelnika tvrtke, piše Hina.

Još jedna zabrana

Inače, Twitter je u nedjelju rekao da će ukloniti račune koji su otvoreni samo u svrhe promoviranja drugih društvenih mreža i sadržaj koji sadrži linkove i korisnička imena.

Taj korak će utjecati na sadržaj društveno medijskih platformi poput Facebooka i Instagrama, uz Mastadon, Truth Social, Tribel, Nostr i Post, tvitala je podrška Twittera.

Bivši šef Twittera, Jack Dorsey, koji je nedavno uložio u medijsku platformu Nostr, odgovorio je Twitter podršci jednom riječju: "Zašto?". U odgovoru jednom drugom korisniku glede zabrane promoviranja Nostra, Dorsey je rekao da "nema smisla." (H)

Kopirati
Drag cursor here to close