Društvene mreže

Instagram uskoro predstavlja konkurenta Twitteru?

Koliko se iz priložene slike može vidjeti nova 'aplikacija temeljena na tekstu' mogla bi omogućiti stvaranje postova na vremenskoj traci sličnih onima na Twitteru.
Sci-Tech / Internet | 20. 05. 2023. u 09:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Informaciju o mogućem dolasku Twitterove konkurencije objavila je Lia Haberman na svojem blogu, a podijelila je sadržaj koji izgleda kao marketinški slajd s detaljima nove aplikacije.

Aplikacija bi trebala omogućiti kreiranje tekstualnih objava do 500 znakova s priloženim poveznicama, fotografijama i videozapisima, prenosi Bug.

Korisnička imena bi se prenijela sa Instagrama, kao i pratitelji, podaci i biografija. Također će se prenijeti i svi računi koje ste blokirali na Instagramu.

Spominju se i elementi decentralizacije tj. kompatibilnost s drugim aplikacijama kao što je Mastodon. To bi omogućilo korisnicima tih aplikacija da prate vaš tekstualni sadržaj i komuniciraju s vama. Iza svega stoji ActivityPub protokol.

Uz sve što se u posljednje vrijeme događa s Twitterom ne bi bilo neobično da postoji tržište koje bi nova aplikacija mogla pokriti. Pogotovo ako već ima bazu aktivnih korisnika kao što to ima Instagram.

Kopirati
Drag cursor here to close