Počelo testiranje

Google uvodi novitete na svoju tražilicu

Najpopularnija tražilica na svijetu uskoro bi mogla dobiti nove i korisne opcije.
Sci-Tech / Internet | 21. 02. 2022. u 19:26 Zimo.co

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Google je počeo s testiranjem novog izgleda verzije svoje tražilice za računala. Promjena nije radikalna, no mnogima bi mogla biti korisna i djelomično podsjeća na opciju Discover s mobilnih uređaja.

Korisnicima koji su dio tog testiranja tako se na Googleovoj tražilici pojavila opcija prikaza widgeta, odnosno posebnih kartica.

Smještene su u donjem dijelu ekrana i prilično su nenametljive tako da ne narušavaju previše “čisto” iskustvo glavne stranice Googlea.

Kartice su bazirane na svim podacima koje je Google prikupio o vama, odnosno na aktivnosti korisnika, što znači da bi trebale prikazivati njima važne i korisne podatke.

Za one kojima takve informacije ipak ne trebaju, na glavnoj stranici tražilice dostupna je i tipka koju treba kliknuti da bi uklonili widgete.

Prva kartica na ekranu donosi informacije o vremensko prognozi i temperaturi, a kada se strelica miša postavi iznad oznake, prikazuje se i vremenska prognoza za sljedeća 3 dana. Na drugoj kartici nalaze se informacije o trendovima, odnosno važnim vijestima za korisnika, zatim slijedi kartica s prijedlozima popularnih filmova i serija, informacije o burzama, peti widget odnosi se na lokalne događaje, dok se u posljednjoj kartici prikazuju vijesti oko novog koronavirusa.

Klikom na te widgete otvaraju se nove informacije, odnosno rezultati pretraživanja za te informacije.

Ova se opcija trenutačno testira među dijelom korisnika popularne tražilice, a ovisno o rezultatima testiranja Google bi mogao te widgete u budućnosti omogućiti svim korisnicima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close