Eko centar Blagaj

VIDEO Novi val iz Blagaja nastavlja s edukacijom za osnovnoškolce

Sci-Tech / Flash | 19. 10. 2016. u 08:01 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omladinski klub Novi Val iz Blagaja nastavio je s realizacijom edukativnog projekta koji ima za cilj da upozna mlade ljude o važnosti biodiverziteta na lokalnom nivou kako bi u budućnosti mogli zajedno djelovati globalno.

‘’Djeca su mogla vidjeti bjeloglave supove, jahati magarce, družiti se sa zaštićenom pasminom bosanskog psa tornjaka i naravno uživati u dječjem parku’’, rekao nam je Adnan Đuliman predsjednik Omladinskog kluba Novi Val iz Blagaja.

Edukacijski dio programa sastoji se iz multimedijalnih prezentacija, praktičnog rada u centru, likovnih i literarnih radova kao jedne vrste povratne informacije o savladanim tematskim dijelovima. Edukacijski dio programa podržalo je Veleposlanstvo SAD-a u BiH.

Đuliman ističe kako je sklopu projekta OK Novi Val uspostavio suradnja s 14 škola na području Mostara. Ističe kako je osnovni cilj kompletnog programa međuetnička razmjena kao i upoznavanje djece s bogatstvom različitosti.

OK Novi Val osigurao je uz pomoć donatora prijevoz učenika do Eko centra Blagaj, gdje se provodi edukacija, sendviče i sokove kao edukatore i volontere koji se brinu o učenicima tijekom radionica i samog povratka u školu.

U sklopu projekta je predviđeno devet nagrada za najbolje škole u okviru projekta.

Novi Val od 2007. godine radi na izgradnji Eko centra Blagaj i realizaciji edukativnih projekata.

Aktivnosti se provode kroz projekte uz pomoć stranih donatora na izgradnji eko centra Blagaj kao i stvaranje infrastrukture koja ima za cilj olakšati njihov rad. Prvenstveno za edukacijske programe, ali i ostale vidove aktivnosti koje provode.

Za Bljesak su pričali Marina, Marijana, Merim i Alisa, učenici IV. osnovne i Osnovne škole Ivana Gundulića Mostar. O dojmovima su govorili Mirza Trbonja, školski pedagog IV. Osnovna škola Mostar i Ruža Džidić, Osnovna škola Ivana Gundulića Mostar. O projektu je pričao Adnan Đuliman predsjednik Omladinskog kluba Novi Val iz Blagaja.

Kopirati
Drag cursor here to close