CISCO.FIT.BA

Upis novih kandidata na CISCO lokalnu akademiju

Sci-Tech / Flash | 30. 08. 2016. u 22:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Cisco predstavlja vodeću kompaniju u području informacijskih tehnologija. Cilj svake akademije jeste da obuči i pripremi kandidata za sticanje nekog od industrijskih certifikata CCNA, Comptia A+ i sl.

CCNA program je organiziran u četiri semestra. Svaki semestar se upisuje zasebno. Jedan semestar u prosjeku traje 3 – 4 mjeseca, ovisno o tempu izvođenja nastave. Tako da je trajanje cjelokupnog programa nešto više od godinu dana. Cijena jednog semestra iznosi 500 KM, a cijena cijelog programa 2000 KM po kandidatu.

Kandidatima je data mogućnost plaćanja u ratama, pri čemu prilikom prijavljivanja trebaju da uplate interesnih 50 KM, a ostatak u 2 rate. Prva rata u iznosu od 250 KM treba se uplatiti najkasnije mjesec dana od početka nastave a nakon toga i drugu ratu u iznosu od 200 KM.

Nastava se izvodi u popodnevnim satima i u terminima koji odgovaraju većini kandidata. U tijeku tjedna nastava se odvija 2 puta po 2,5 - 3 h pri čemu su u jednom terminu predavanja, a u drugom laboratorijske vježbe.

Kandidati kroz program akademije imaju:

• Pristup on line materijalima preko cisco.netacad.net stranice
• Predavanja na maternjem jeziku od strane certificiranih instuktora
• Laboratorijske vježbe na cisco opremi (routeri, switchevi, wirelles AP i sl.)
• Mogućnost komunikacije sa drugim kolegama u grupi
• Mogućnost pristupa velikoj on line zajednici cisco studenata

Kandidati će proći program obuke koji odgovara novom certifikacijskom ispitu CCNA 200-125 zahvaljujuci novom CCNA R&S 6.0 i IT Essentials programu.

CCNA R&S

Program pokriva nove tehnologije poput: IOS 15, IPv6, EtherChannel, Hot Standby Router Protocol (HSRP) itd. CCNA program je organizovan u četiri semestra. Svaki semestar se upisuje zasebno. Jedan semestar u prosjeku traje 3 – 4 mjeseca, ovisno o tempu izvođenja nastave a cijeli program godinu i šest mjeseci.

IT Essentials

Program pokriva teme potrebne da se kandidat pripremi za uspješno polaganje CompTIA A+ certifikata, a znanja i vještine koje se steknu omogučava polazniku da radi kao PC tehničar (popravka i instalacija PC a i sl.). Posebna pogodnost je ta što je ovaj program lokalizovan na naš jezik te je uklonjena barijera za kandidate koji nisu dovoljno dobro poznavali engleski jezik. Program je organizovan kroz jedan semestar obuke.

Cisco program koncipiran i osmišljen tako da kandidata dobro upozna sa mrežnom tehnologijom kako kroz teoretske koncepte tako i kroz obimne laboratorijske vježbe gdje kandidat radi sa opremom koju će kasnije susretati i u radnom okruženju.

Nadam se da su Vam ove informacije dale uvid u to šta je CCNA program i način realizacije programa na našoj lokalnoj akadmiji. Ako imate dodatnih pitanja slobodno nam se obratite na e mail: [email protected] ili [email protected].

Svi koji žele da se upišu na akademiju ili se samo žele informirati o načinu rada akademije mogu doći 2.9.2016 godine sa početkom u 18.00 sati u prostorije Fakultet informacijskih tehnologija na promotivni sastanak.

Steknite vještine i znanja za novo doba ...
Cisco Team

Cisco Lokalna akademija
Fakultet informacijskih tehnologija
Maršala Tita bb
Mostar
+ 387 36 281 162
http://cisco.fit.ba

Kopirati
Drag cursor here to close