Rođendansko slavlje

Svečano obilježena 160. godišnjica postojanja OŠ ''Mustafa Ejubović-Šejh Jujo'' Mostar

Sci-Tech / Flash | 10. 05. 2017. u 06:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sportska sala OŠ „Mustafa Ejubović-Šejh Jujo“ u Mostaru sinoć je bila pretijesna da primi sve one koji su željeli prisustvovati obilježavanju 160. godišnjice postojanja i proslave Dana škole.

Pored velikog broja učenika, roditelja i nastavnika svečanosti su prisustvovali brojni gosti, direktori, umirovljenici nastavnici iz drugih škola, priopćeno je.

Razigrani, veseli i vrijedni učenici, članovih mnogih sekcija, potrudili su se da naprave nezaboravan ambijent.

Danas je ova škola prepoznata po obrazovnom radu, po kadru, znanju učenika i visokim rezultatima koje postižu na natjecanjima.

Na svečanosti su dodijeljena brojna priznanja, među najznačajnijim je priznanje nastavniku godine, koje je pripalo nastavnici matematike, Emini Redžić.

Učenikom generacije za ovu školsku godinu proglašen je Azer Omerika, dok su diplome ponosa dobili učenici: Adla Grebović, Alda Tucaković, Haris Beglerović, Ajla Džafić, Lorens Stranjak, Alija Glamoč, Nudžejma Kaminić, Adnan Voloder, Azemina Gosto, Hana Kara i Sara Mahmić.
Mnogo je toga pozitivnog što ovu školu izdvaja od ostalih. Tako, na primjer, od prošle školske godine,

Škola dodjeljuje i Plaketu uspješnim bivšim učenicima, koji su se istaknuli u znanstveno-istraživačkom radu, promociji kulture i sporta.

Prošle godine Plakete su primili prof. emeritus dr. Arif Smajkić i bosanskohercegovački nogometni stručnjak, Dušan „Duško“ Bajević.

Ove godine Plaketu škole primio je mr. Edin Čelebić i prof. dr. Elvir Zlomušica, koji se sinoć susreo sa školom u kojoj je stekao svoja prva znanja.

Rođendansko slavlje su učinili posebnijim i učenici OŠ „Bijelo Polje“, a posebno emotivan nastup imali su i djeca iz Egipatskog sela .

I zaista se sinoć u OŠ „Mustafa Ejubović-Šejh Jujo“ susrela prošlost i sadašnjost potpuno sigurne u svijetlu budućnost ove škole, navodi se u priopćenju iz ove škole.

Kopirati
Drag cursor here to close