Iznenadili

Poslovično tajnoviti Apple otvoreno o smjeru u kojem kreće s novim iPhoneima

Apple je u, ni manje ni više, službenom priopćenju, potvrdio u kojem će se smjeru kretati razvoj novih uređaja.
Sci-Tech / Flash | 26. 07. 2019. u 16:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple nikad nije bio poznat po velikoj otvorenosti uoči predstavljanja novih uređaja. Legendarna je scena kad je Steve Jobs na pozornici iz obične žute omotnice izvadio novo Appleovo prijenosno računalo i šokirao sve prisutne.

No, čini se kako se stvari mijenjaju i u samom Appleu.

Iako smo kroz različite kanale već mogli saznati glavne značajke novih iPhonea, Apple je u, ni manje ni više, službenom priopćenju, potvrdio u kojem će se smjeru kretati razvoj novih uređaja, piše Zimo.co.

Službeno, Apple je potvrdio milijardu dolara vrijednu kupovinu Intelovog odjela koji se bavi izradom modema za pametne telefone. A u pravo je Intel u nekoliko navrata otkrio što pripremaju. Tako su potvrdili da proizvode 5G modemske čipove koji će se naći u proizvodima koji će na tržište izaći 2020. godine. Kako je Apple sad kupio taj dio Intela, jasno je kako će budući iPhonei biti opremljeni upravo tim čipovima.

Appleov stariji potpredsjednik za hardver, Johny Srouji, govoreći o kupovini Intelovog odjela, istaknuo je kako će ona "pomoći ubrzati razvoj budućih Appleovih proizvoda".

Naime, kupovinom Intelovog odjela, Apple će dobiti i brojne patente za bežični prijenos podataka - od protokola za prijenos podataka do moderne arhitekture modema. Istovremeno, Intel će i dalje moći razvijati modeme za računala, IoT uređaje i autonomna vozila.

Znači li to da će i drugi Appleovi proizvodi dobiti 5G čipove? Ili da će Apple razviti neke potpuno nove proizvode koji će koristiti 5G mrežu? Možda autonomna vozila?

Apple je možda otkrio više nego što smo navikli, ali su i dalje dovoljno tajnoviti da nam informacije koje cure na kapaljku golicaju maštu, piše Zimo.co.

Kopirati
Drag cursor here to close