Nakon Snowdenove pohvale

Popularnost najsigurnije chat aplikacije u porastu

Sci-Tech / Flash | 23. 11. 2016. u 11:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako su mainstream chat aplikacije poput Vibera i Facebooka uvele end-to-end enkripciju koja dodatno osigurava privatnost korisnika, tržište programa za razmjenu informacija uvijek nudi nove proizvode.

Najglasnija nova chat aplikacija, čiji tvorci tvrde da je najsigurnija za Android i iOS pametne telefone, ali i druge uređaje, zove se Signal Private Messenger.

Ako je suditi prema tvrdnjama tvoraca, riječ je o najboljoj aplikaciji koja korisnicima dopušta uvid u kod kako bi se uvjerili u zaštićenost svojih poruka, piše Zimo.co.

Ono što je zanimljivo u vezi sa Signalom, iza kojeg stoji kompanija Open Whisper Systems, je činjenica da je preuzimanje aplikacije sa GooglePlaya i AppStore poraslo za 400 posto nakon američkih predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio Donald Trump.

Prvobitna popularnost aplikacije porasla je nakon što ju je pohvalio bivši zaposlenik američke CIA-e i NSA, Edward Snowden, poznat po otkrivanju tajnih vladinih programa za praćenje građana. Signal sada koristi nekoliko milijuna vlasnika Android i iOS uređaja.

Kopirati
Drag cursor here to close