Nagrade za najbolje

Počeo je GOOD HACKathon Telemach fondacije i ETF Sarajevo

Za pobjedničko mjesto na GOOD HACKathonu bore se studenti iz Sarajeva, Mostara, Zenice, Banje Luke, Tuzle, Istočnog Sarajeva i Bihaća.
Sci-Tech / Flash | 21. 10. 2023. u 09:41 Promotivni tekst

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Počeo je GOOD HACKathon, natjecanje za studentice i studente elektrotehničkih i srodnih fakulteta – koje organiziraju Telemach fondacija i Elektrotehnički fakultet u Sarajevu, u suradnji sa Europe House, dugoročnim komunikacijskim projektom Europske unije u BiH.

U fokusu ovogodišnjeg GOOD HACKathona je kontinuirana podrška mladim ljudima u razvoju inovativnih rješenja koja će imati pozitivan utjecaj na društvo u Bosni i Hercegovini te poboljšati svakodnevni život bh. građana. Najbolje ekipe očekuju vrijedne novčane nagrade te posjeta inovativnom razvojnom centru United Grupe, kompaniji United Cloud. Učešće u GOOD HACKathonu je besplatno, a timovima koji dolaze van Sarajeva pokriveni su troškovi prijevoza i smještaja. Svim natjecateljima su osigurani uslovi za rad i relaksaciju, kako bi doživjeli najbolje iskustvo i inspiraciju za neke buduće projekte i karijerni razvoj.

Natjecateljskii timovi stigli su na ovogodišnji GOOD HACKathon sa brojnih javnih i privatnih univerziteta iz Sarajeva, Bihaća, Mostara, Tuzle, Banje Luke, Istočnog Sarajeva i Zenice u prostorije Europe House, gdje rade na osmišljavanju inovativnih tehnoloških rješenja na datu temu.

Timovi, točnije njih 11, imaju zadatak da za samo 24 sata riješe određeni problem te da svoje rješenje prezentuju pred stručnom ocjenjivačkom komisijom. U želji da baš oni budu pobjednici, svi namjeravaju raditi bez prestanka, ne mareći za san i umor. Iako je natjecateljski duh na vrhuncu, atmosfera među timovima je fantastična, jer osim natjecanja, HACKathon je sjajna prilika za učenje, druženje, networking i stvaranje nezaboravnih uspomena.

Kopirati
Drag cursor here to close