Eugen Ćubela

Nagrada ravnatelju Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a

Najveće priznanje Plaketu civilne zaštite za izuzetan doprinos u organiziranju, opremanju i jačanju sustava zaštite i spašavanja u Federaciji BiH dodijeljena je Eugenu Ćubeli ravnatelju Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-e i Muhamedu Kudiću
Sci-Tech / Flash | 14. 03. 2019. u 17:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečana sjednica Federalnog stožera civilne zaštite održana je danas u Sarajevu, povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite FBiH.

Bila je to prilika da se zaslužnim pojedincima, institucijama i organizacijama dodijele priznanja i nagrade civilne zaštite: Plaketa civilne zaštite, Zlatna značka civilne zaštite te Pismena pohvala i Pismena zahvalnica.

Najveće priznanje Plaketu civilne zaštite za izuzetan doprinos u organiziranju, opremanju i jačanju sustava zaštite i spašavanja u Federaciji BiH dodijeljena je Eugenu Ćubeli ravnatelju Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-e i Muhamedu Kudiću iz Velike Kladuše.

Također zahvalnicu civilne zaštite za uspješnu suradnju i doprinos u izgradnji sustava zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara u Federaciji BiH dobila je i Nasta Vidović iz Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-e kao i Ajdin Teletović zapovjednik stožera civilne zaštite HNŽ-e.

''Nagrade su potvrda uspješnog rada cijelog tima. Ono što bih istaknuo kao ključan segment efikasnog sustava je rad vrhunskih profesionalaca koji zajednički rade na jačanju, organiziranju i opremanju sustava zaštite i spašavanja u HNŽ-e'', kazao je ravnatelj Ćubela.

Plaketu, Zlatnu značku, Pismenu pohvalu i Pisanu zahvalnicu civilne zaštite za posebne zasluge u oblasti zaštite i spašavanja tijekom 2018. godine, koje dodjeljuje Federalni stožer civilne zaštite, dobilo je 83 kolektiva i pojedinca.

Zapovjednica Stožera Jelka Milićević u pismu koje je pročitano, između ostalog, je istaknula, da se tijekom cijele godine, u različitim okolnostima kroz sredstva društvenog priopćavanja moglo čuti o brojnim aktivnostima civilne zaštite na pripremi, prevenciji i zaštiti u slučajevima nesreća i prirodnih katastrofa, kao i rizicima kojima se pripadnici civilne zaštite izlažu pri spašavanju ljudskih života u najrazličitijim situacijama, pa stoga dolikuje da je dio ove svečanosti i dodjela nagrada i priznanja naporima, žrtvama i postignućima svih pojedinaca i službi odgovornih za borbu protiv nesreća.

Kopirati
Drag cursor here to close