Senad Hasanagić

Mostarski pisac i istraživač dobio nagradu Radio akademije u Turskoj

Sci-Tech / Flash | 15. 02. 2017. u 12:08 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski pisac i istraživač dr. Senad Hasanagić dobitnik je nagrade za doprinos u afirmaciji turskog jezika, kulture i povijesti koju dodjeljuje Radio akademija u Turskoj, a koja mu je uručena na ceremoniji održanoj u Istanbulu.

Kako je navedeno u objavi, u kategoriji nagrada za doprinos turskoj kulturi, mostarski pisac i istraživač dr. Senad Hasanagić dobio je nagradu za veliki doprinos u afirmaciji turskog jezika, kulture i povijesti kroz dugogodišnje vođenje radio programa, kao i znanstvene članke i djela, od kojih se mogu izdvojiti knjige Osmanska tolerancija, Osmanlije i drugi narodi i Turci: istine i laži.

U obraćanju mnogobrojnoj publici dr. Hasanagić je izrazio veliku zahvalnost za priznanje svom dosadašnjem radu te poručio kako će istim intenzitetom nastaviti svoju znanstvenu djelatnost i u budućnosti.

Ovogodišnje nagrade Radio akademija organizirane su uz pomoć Yunus Emre Instituta, općine Istanbul i Generalnog ureda za nacionalne parkove i zaštitu okoliša Republike Turske.

Nagrade Radio akademije su među najprestižnijim nagradama u polju radio emitiranja glazbe i kulture u Republici Turskoj.

U konkurenciju ulaze brojna poznata lica s turske glazbene scene, radio emiteri i osobe koje su svojim radom doprinijele afirmaciji turske kulture, jezika i glazbe kako u Republici Turskoj, tako i na međunarodnoj sceni.

Kopirati
Drag cursor here to close