IQ

Mensa testira pamet u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 28. 10. 2016. u 08:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po prvi put od osnivanja Mense Bosne i Hercegovine test inteligencije održat će se i u Mostaru, u subotu, 5. studenog 2016. godine s početkom u 19:00 sati, u Centru za kulturu, ulica Rade Bitange 13.

Cijena testiranja je 20 KM, a za đake, studente i umirovljenike 15 KM (potrebno donijeti validan dokaz statusa). Uplate se vrše na  mjestu događaja, prije samog testiranja.

Prethodno prijavljeni kandidati imaju prioritet prilikom testiranja. iz Mense mole  da se prijavite putem formulara na adresi http://prijava.mensa.ba/ .

Test ima 36 zadataka, a vrijeme za rješavanje je 40 minuta. Testovi se rade pod nadzorom ovlaštenog psihologa Mense BiH.

Testiranje je moguće samo za osobe starije od 17 godina na dan testiranja. Kandidati koji nemaju validan dokaz o datumu rođenja (osobna iskaznica, putovnica ili đačka knjižica), ne mogu polagati test.

Rezultati testiranja su povjerljivi i poznati samo psihologu Mense BiH. Rezultati se dostavljaju isključivo kandidatu, putem redovne pošte.

Za dodatne informacije javite na [email protected].

Mensa BiH omogućila je svim zainteresiranim kandidatima da prije službenog testiranja provjere svoj IQ putem mobilne aplikacije (http://app.mensa.ba/ - samo za Android) ili putem web aplikacije (http://webapp.mensa.ba/ - za sve ostale uređaje).

''Rezultati ovog probnog testa daju samo okvirni rezultat IQ-a. Za točan rezultat i validan dokument potrebno je pristupiti službenom Mensa testiranju'', rečeno je iz Mense BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close