BASF

Domaći inovatori nude rješenja za smanjenje zagađenja zraka u regiji

Nakon toga domaći inovatori će predstaviti svoja rješenja za problem zagađenja zraka u regiji, a za najbolju ideju BASF je osigurao bespovratna sredstva za realizaciju u iznosu od najmanje 5.000 eura.
Sci-Tech / Flash | 06. 11. 2020. u 13:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog velikog zanimanja za najveći regionalni natječaj iz oblasti održivog razvoja, ''BASF Start-up Science'', iz organizacijskog tima kemijske kompanije BASF ističu da je rok za nove prijave produžen do 15. studenog u ponoć.

Nakon toga domaći inovatori će predstaviti svoja rješenja za problem zagađenja zraka u regiji, a za najbolju ideju BASF je osigurao bespovratna sredstva za realizaciju u iznosu od najmanje 5.000 eura.

''U sve četiri države vlada veliko zanimanje i do sad smo primili mnogo različitih prijava. Neki startapi su već iskusni na ovakvim konkursima, a ovo vide kao priliku da svoj proizvod plasiraju na tržište. Neki tek razvijaju ideju, pa im je, osim novca, potrebno mentorstvo. Sve u svemu, potvrdilo se da je ovo region u kome radi i stvara mnogo talentiranih i inovativnih ljudi. Pozivamo startape koji eventualno nisu stigli da konkurišu, da svoje ideje prijave do 15. studenog u ponoć'', ističe Simon Franko, direktor kompanije BASF u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji.

Iz BASF-a podsjećaju da se na konkurs mogu prijaviti startapi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske i Slovenije i da je osnovni uslov za sudjelovanje da prijavljena ideja, direktno ili indirektno, doprinosi smanjenju zagađenja zraka u regiji.

Simon Franko dodaje da će najbolje rješenje dobiti nagradu u iznosu od najmanje 5.000 eura.

''Javna prezentacija svih ideja zakazana je za decembar i tad će stručni žiri donijeti finalnu odluku o nagradi. On se može opredijeliti da financira nekoliko najboljih ideja do njihove realizacije, da ponudi profesionalno mentorstvo ili dodatni budžet. Svakako, kakva god da bude odluka žirija, startap koji bude imao najvišu ocjenu u zbiru sigurno dobiva 5.000 eura. Taj novac kasnije može biti upotrijebljen na način na koji inovatori smatraju da je najbolji za unapređenje njihove ideje'', objašnjava Franko.

Franko ističe da je ideja konkursa da podrži sve one koji imaju dobre ideje, a nemaju novčanih sredstava da te zamisli realiziraju: ''Postala je svakodnevica da čujemo za neku dobru ideju, a da tvorac nema sredstava da je razvije do kraja. Želimo da to makar djelomično promijenimo i odatle ovakav natječaj. BASF ima najveći odsjek za istraživanje i razvoj u Europi i može podržati razvoj startapa do kraja bilo da se radi o izumima za prečišćavanje zraka, smanjenje ispušnih plinova ili ekološkim alternativama za prijevoz”, zaključuje Franko.

Pravo sudjelovanja na natječaju „BASF Start-up Science“ imaju startap ideje pojedinaca ili timova od 18 do 35 godina, a projekt može biti u početnoj ili poodmakloj fazi razvoja. Dodatne informacije o konkursu, uslovima i načinu za prijavljivanje dostupne su na web siteu www.start-up-science.com

Kopirati
Drag cursor here to close