Crvene vrpce

Crveni križ Široki Brijeg obilježio Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Sci-Tech / Flash | 01. 12. 2016. u 15:43 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crveni križ Široki Brijeg u četvrtak je obilježio Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Volonteri ove organizacije su u školama na području Širokog Brijega učiteljima, nastavnicima, profesorima i djelatnicima Doma zdravlja Široki Brijeg uručili crvene vrpce koje su sami izradili.

Crvena boja simbolizira ljubav, a isticanjem crvene vrpce daje se potpora oboljelima od AIDS-a te se njome simbolički želi podići svijest ljudi diljem svijeta. Virus HIV se ne prenosi nikakvim socijalnim kontaktom, stoga je znanje najbolje oružje u borbi protiv ove bolesti. Osobe oboljele od AIDS-a često su stigmazirane u društvo, a upravo to pojačava patnju oboljelih jer vode ka uskraćivanju temeljnih ljudskih prava.

Svjetski dan borbe protiv AIDS-a obilježava se u cijelom svijetu 1. prosinca.

Crveni križ Širokog Brijega također je u četvrtak obilježio i Međunarodni dan osoba s invaliditetom, koji se obilježava 3. prosinca, te Međunarodni dan volontera, koji se obilježava 5. prosinca.

U Prvoj osnovnoj školi Široki Brijeg volonteri Crvenog križa posjetili su učenike specijalnog odjeljenja te su im uručili simboličke poklone. ''To je dan i prigoda kada se podsjetimo na važnost uklanjanja barijera za ravnopravan i dostojanstven život osoba s invaliditetom, ne samo onih arhitektonskih već i predrasudama i stereotipima koji su rezultat naših stavova prema osobama s invaliditetom'', ističu iz širokobriješkog Crvenog križa.

Riječi zahvale volonterima uputio je ravnatelj Miroslav Marušić i svi djelatnici škole.

''U prosincu - mjesecu darivanja nastavit ćemo s našim radom te ćemo posjetiti potrebite obitelji, a sve je još krenulo iz 'Tjedna solidarnosti' koji smo proveli u našim školama'', navode iz Crvenog križa Široki Brijeg uz čestitku Udruzi osoba s invaliditetom za današnje obilježavanje njihovog dana.

Kopirati
Drag cursor here to close