nove prilike

Četiri škole HNŽ-a dobile elektronske učionice

Sci-Tech / Flash | 22. 11. 2016. u 13:35 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Učenici četiri osnovne škole Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) od danas će imati priliku koristiti se elektronskim učionicama i time usvajati znanja uz uporabu modernih tehnologija.

Tri elektronske učionice, ukupne vrijednosti 45 tisuća maraka, na korištenje su dobile Osnovna škola "Vladimir Pavlović" Čapljina, Osnova škola Zalik u Mostaru te na zajedničko korištenje Prva osnovna škola Stolac i Osnovna škola Stolac. Opremu za elektronske učionice donirale su kompanije Microsoft BiH i COMTRADE Distribution, u sklopu Projekta "Škola budućnosti", koji je do sada realiziran u Županiji Sarajevo i Zeničko-dobojskoj županiji, a s ciljem podizanju stupnja odgojno-obrazovnog rada i poboljšanja rezultata rada učenika.

Na konferenciji za novinare u Mostaru ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašid Hadžović zahvalio je na kompanijama na doniranoj opremi, izrazivši pri tome zadovoljstvo što je ministarstvo uključeno u ovaj "perspektivan projekt".

''Drago nam je da će učenici naše županije biti uključeni u globalnu obrazovnu inicijativu modernizacije procesa usvajanja znanja, što će im pružiti kvalitetnu podlogu za daljnje obrazovanje'', kazao je ministar.

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija izjavio je kako se kroz projekt "Škola budućnosti" želi djeci pružiti prilika da kroz sustav obrazovanja već od ranih početaka nauče razvijati i poticati istraživački duh, prepoznati prednosti timskog rada i razvijati prezentacijske vještine, a sve uz potporu tehnologije. Dodao je kako je cilj kompanije Microsoft BiH da se projekt implementira i u ostalim gradovima BiH.

Diretkor Comtrade-a Adnan Subašić izrazio je zadovoljstvo partnerskim odnosom s kompanijom Microsoft i projektom na kojemu zajedno surađuju već nekoliko godina.

''Naš je cilj da putem tehnologije najmlađima omogućimo kvalitetnu podlogu za obrazovanje, učinimo sate lako razumljivim, zanimljivim i interaktivnim, a nastavnicima putem tehnologije olakšamo određene procedure i damo im prostora za kvalitetniji rad'', kazao je Subašić.

Na konferenciji se obratio i predsjednik Vlade HNŽ-a Neveko Herceg koji je naglasio važnost projekta "Škola budućnosti" kazavši kako je ulaganje u obrazovanje najveća investicija. Nakon obraćanja sudionika, upriličeno je i potpisivanje ugovora s predstavnicima škola koje su dobile opremu za elektronske učionice.

Kopirati
Drag cursor here to close