Štetni organizmi

Kako pravilno očistiti mobitel?

Vodootporni telefoni sa IP68 standardom mogu se potopiti u vodu ili staviti ispod slavine, kako bi bili temeljito očišćeni.
Sci-Tech / Flash | 11. 03. 2020. u 07:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kako da pravilno očistite mobilni telefon u jeku svih gripa i virusa koji nas vrebaju? Istraživanja pokazuju da su štetni organizmi sposobni da prežive i po četiri dana na ekranima mobilnih telefona.

Prosječna osoba uzme svoj uređaj u ruke oko 76 puta dnevno. Čišćenje mobilnih telefona nije toliko jednostavno, jer je lako napraviti grešku koja će dovesti do prestanka funkcioniranja. Ovo su najbolji načini čišćenja i dezinfekcije.

Prilikom čišćenja bilo kakvih tehnoloških uređaja, nikada ne zaboravite da morate biti nježni. Počnite tako što ćete isključiti telefon i prekinuti vezu sa slušalicama ili punjačem.

Da biste izbjegli ogrebotine na ekranu, najbolje je koristiti krpu od mikro vlakana - male krpe koje dolaze u pakiranju sa naočalama ili fotoaparatom će odraditi posao, piše B92. Možete koristiti malu količinu tople vode u kombinaciji sa sapunom ili sa sredstvom za čišćenje ekrana osetljivog na dodir, piše Independent.

Bez teških kemikalija

Korištenjem teških kemikalija mogu se ukloniti klice, ali mogu se ukloniti i svi kemijski premazi koje proizvođači koriste kako bi zaštitili ekrane od otisaka prstiju.

Upotreba mješavine vode i trljanja alkohola je efikasna, ali korištenje sredstava koja imaju više od 50% alkohola također može za rezultat imati oštećenje ekrana.

Vodootporni telefoni sa IP68 standardom mogu se potopiti u vodu ili staviti ispod slavine, kako bi bili temeljito očišćeni. Većina flagship telefona sada ima ovaj standard, ali ipak provjerite.

Čak i kada očistite svoj telefon, morate nastaviti sa mjerama predostrožnosti. Najbolji savjet jeste da redovno perete ruke, i da svoj telefon čistite bar jednom dnevno.

Jedna studija u Ujedinjenom Kraljevstvu je pokazala da ljudi često nose telefone u toalet, a da na ekranu mobilnih telefona ima 10 puta više bakterija nego što se nalazi na dasci WC šolje. Napomena za kraj: možda bi trebali razmisliti o tome da li ćete svoj telefon držati previše blizu lica slijedeći put kad vas netko pozove, ukoliko ga niste skoro očistili.

Kopirati
Drag cursor here to close