Sastanak

Vlada HBŽ-a nastavlja pružati podršku radu koalicije 'Zajedno možemo'

Predstavnici Koalicije istaknuli su dosadašnju dobru suradnju s Vladom, a prema riječima Vukadina, Vlada će i u budućnosti podržavati rad i funkcioniranje Koalicije.
Lifestyle / Zdravlje | 20. 05. 2021. u 20:57 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Vukadin razgovarao je s predstavnicima Koalicije organizacija osoba s invaliditetom HBŽ-a "Zajedno možemo" o statusu osoba s invaliditetom i njihovim organizacijama koje čine Koaliciju, a djeluju na području te županije.

Sastanku su prisustvovali i ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a Momčilo Bajić, županijska ministrica znanosti, prosvjete, kulture i sporta Gordana Nakić i predstavnik Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ-a, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Predstavnici Koalicije upoznali su predsjednika Vlade i resorne ministre s aktivnostima koje su odradili u prethodnom razdoblju te planiranim koracima na kojima u budućnosti žele intenzivno raditi, pa je tako, među ostalim, naglašena potreba nastavka suradnje u oblasti obrazovanja djece po prilagođenom planu i programu, inkluzivnom obrazovanju, educiranju i zakonskoj regulaciji asistenata u nastavi.

Također, predstavnici Koalicije istaknuli su dosadašnju dobru suradnju s Vladom, a prema riječima Vukadina, Vlada će i u budućnosti podržavati rad i funkcioniranje Koalicije.

Članovi Koalicije udruga osoba s invaliditetom su Udruga paraplegičara i oboljelih od dječje paralize HBŽ iz Livna, Udruženje roditelja djece s posebnim potrebama "Krijesnica" iz Kupresa, Udruženje roditelja djece sa smetnjama u razvoju "Naša djeca" iz Glamoča, Udruga roditelja djece s posebnim potrebama "Nada" iz Tomislavgrada, Udruga slijepih i slabovidnih osoba HBŽ-a te Udruga roditelja djece s posebnim potrebama "Put u život" iz Livna.

Kopirati
Drag cursor here to close