Obilježavanje Svjetskog dana dijabetesa

Udruga Insula organizirala velik broj aktivnosti kroz projekt ''Pričajmo o dijabetesu''

Uz provedene aktivnosti, kroz mjesec studeni i prosinac na udarnim lokacijama grada Mostara biti će pozicionirani reklamni bildboardi sa crtežom koji će biti oslikan i na muralu.
Lifestyle / Zdravlje | 08. 11. 2022. u 12:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja Svjetskog dana dijabetesa, udruga dijabetičara HNŽ-a Insula organizira niz velikih i značajnih aktivnosti s ciljem približavana javnosti potreba njihovih članova ali i aktivnosti koje imaju za cilj izravnu pomoć i edukaciju njihovih članova a sve u sklopu projekta ''Pričajmo o dijabetesu''.

Udruga s ponosom navodi do sada provedene aktivnosti na ovom projektu a oni su: Prezentacija slikovnice Lea i njen dijabetes održana u Narodnoj knjižnici Mostar u zajedničkoj organizaciji sa  Roche BIH, zatim jednodnevna radionica pod nazivom ''Pričajmo o dijabetesu'' koja se održala na Filozofskom fakultetu Mostar uz pokroviteljstvo partnera Pharma Maac i Hansa-Flex, zatim predavanje o inzulinskim pumpama i njihovim prednostima koje je održala tvrtka Novopharm na Filozofskom fakultetu Mostar te potom interaktivna radionica na temu kontinuiranih mjerača glukoze koja se održala u Studentskom centru Mostar.

Također, 13. studenog 2022. u 17:00 sati u kinu Cinestar Mostar, održati će prva bosanskohercegovačka projekcija sjajnog dokumentarnog filma, Ride for your L1fe (Vožnja za život). Film daje odličan uvid u živote članova tima Novo Nordisk, prvog profesionalnog biciklističkog tima na svijetu sastavljenog od biciklista koji svi žive s dijabetesom tip 1.Udruga Insula zajedno sa tvrtkom Novo Nordisk raduje se prilici da Vas pozdravimo na ovom događaju.

Foto: PR / Udruga Insula organizirala velik broj aktivnosti kroz projekt Pričajmo o dijabetesu

Uz provedene aktivnosti, kroz mjesec studeni i prosinac na udarnim lokacijama grada Mostara biti će pozicionirani reklamni bildboardi sa crtežom koji će biti oslikan i na muralu, a sve ciljem označavanja Svjetskog dana dijabetesa. Pokrovitelj ove aktivnosti je tvrtka Farmavita.

Na dan 14. studenog 2022. kada se obilježava Svjetski dan dijabetesa udruga je također pripremila niz aktivnosti:

- 12.00 sati u školi Silvije Strahimir Kranjčević biti će održano izlaganje djece, polaznika ove škole koji su članovi udruge Insula, a na temu njihovog života sa dijabetesom i njihove poruke školi, prijateljima i ostaloj djeci oboljeloj od DM-a.

- 17.00 sati – izradu i otkrivanje murala odnosno crteža koji će ispričati svakodnevnu borbu i potrebe svih dijabetičara. Mural će imati zadatak svakom prolazniku i građaninu grada Mostara predočiti potrebe dijabetičara i jednostavno skrenuti pozornost da oni postoje.

Otkrivanje murala održati će se na dan 14. studenog 2022. godine u 17:00 sati na adresi Leopolda Mandića u Mostaru gdje je udruga i registrirana a nakon čega slijedi šetnja svih prisutnih do Rondoa odnosno Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosače koji će tu večer biti osvjetljen u bojama dijabetesa.

''Na otvaranju murala očekujemo dolazak liječnika endokrinologa i medicinskog osoblja koji su ne samo liječnici naših članova nego i partneri u borbi za ostvarivanjem što boljih prava svih dijabetičara'', poručili su organizatori.

Projekt izrade murala podržan je od strane Novo Nordiska Bosna i Hercegovina, a ovim putem udruga Insula zahvaljuje svim partnerima koji su podržali navedene aktivnosti i koji kontinuirano prate rad udruge.

Kopirati
Drag cursor here to close