Utorak 21. veljače

Otvara se velika ambulanta obiteljske medicine u Mostaru

Ambulanta 'Stjepan Radić' i ambulanta 'Centar 2' spajaju se u novu ambulantu koja se utorak svečano otvara u Splitskoj ulici u Mostaru.
Lifestyle / Zdravlje | 18. 02. 2023. u 11:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano otvorenje ambulante obiteljske medicine u novoopremljenim prostorijama u Splitskoj ulici u Mostaru (bivše prostorije Zagrebačke banke) bit će utorak, 21. veljače, u 9 sati.

Postojeće ambulante, "Stjepan Radić" i "Centar 2" spajaju se i sele na navedenu lokaciju.

U okviru ceremonije otvorenja nazočnima će se obratiti ravnateljica Doma zdravlja Mostar dr. Kristina Bevanda, gradonačelnik Mostara Mario Kordić, te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Odgovarajuće prostorje

Podsjećamo, ranije smo pisali o sastavljanju ovih ambulanti, koje su jedine ostale nerenovirane i u neadekvatnom prostoru. A Dom zdravlja Mostar dugo nije uspio pronaći odgovarajuće zamjenske prostore koji bi ispunjavali sve uvjete.

''Novi prostor, koji se nalazi u Splitskoj ulici, prostirat će se na više od 200 kvadratnih metara. Konačno smo pronašli jedan takav prostor u koji smo odlučili smjestiti obje ambulante obzirom kako se nalazi između ove dvije zone, a dovoljno je velik da primi sve pacijente koji tu pripadaju. Prostor se nalazi u Splitskoj ulici br 1 i prostire se na 214 m2. Sami prostor je u jako dobrom stanju, no bez obzira na to - potrebne su određene intervencije kako bi se prenamijenio i zadovoljio zakonom propisane standarde'', rekla jeranije za Bljesak.info menadžerica za upravljanje projektima i odnose s javnošću Ines Popovac.

Osigurana sredstva

Novac za novi prostor, navode, izdvojila je sama ustanova, Grad Mostar kao osnivač te Republika Hrvatska.

''Financijska konstrukcija za ovu investiciju je zatvorena na način da je Grad Mostar osigurao dio sredstava, a veći dio snosi sami Dom zdravlja Mostar putem kredita kojeg smo podigli za ovu namjenu. Sama adaptacija prostora biti će financirana grant sredstvima koja su nam ove godine odobrena od strane Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH'', kazala je za Bljesak.info menadžerica Popovac.

Nakon što se prostor adaptirao, kako je i najavljeno, pokrenut je proces preseljenja navedenih ambulanti, a nova ambulanta, kako su ranije rekli, ima za cilj pružiti kvalitetniji rad i uslugu osoblju i pacijentima. 

Kopirati
Drag cursor here to close