Reagiranje

Trudnica vs Dom zdravlja: Pacijentica nije razumjela sestru

Na to je reagirao Dom zdravlja, koji je po primitku žalbe, pokrenuo istražni postupak te su ispitali sve djelatnike s kojima je pacijentica ostvarila kontakt u protekla dva dana.
Lifestyle / Zdravlje | 13. 06. 2018. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nema nikakvih potreba da se pacijent obraća putem medija posebice s netočnim navodima, do kojih je doveo, očito najobičniji nesporazum'', poručeno je iz mostarskog Doma zdravlja povodom pisma javnosti trudnice koja se žalila na usluge ove zdravstvene ustanove.

Naime, pacijentica je poslala pismo redakciji portala Bljesak.info, županijskom ministarstvu zdravstva te Domu zdravlja u kojem navodi kako je imala problema prilikom vađenja nalaza.

Na to je reagirao Dom zdravlja, koji je po primitku žalbe, pokrenuo istražni postupak te su ispitali sve djelatnike s kojima je pacijentica ostvarila kontakt u protekla dva dana.

''Pacijentica je došla jučer, u utorak (12.6.2018.) u Dom zdravlja Mostar, na Odjel za zdravstvenu zaštitu žena (koji utorkom i četvrtkom uzimaju uzorke krvi i urina za trudnice), te su joj tom prilikom izvadili krv a urin je zaboravila ponijeti. Sestra joj je rekla da urin može donijeti sutra ujutro (13.6.2018), što je i učinila. S obzirom da je srijeda, sestra ju je zamolila da taj urin ostavi u laboratoriju Doma zdravlja, koji se nalazi dva kata ispod Odjela za zdravstvenu zaštitu žena. Pacijentica je, pogrešno razumjevši sestru, urin odnijela u SKB Mostar te su je oni vratili natrag u Dom zdravlja što je i logično, jer je imala uputnicu Doma zdravlja za nalaze urina'', navodi se u reagiranju iz Doma zdravlja.

Iz ove ustanove ističu kako je Dom zdravlja Mostar ustanova koja ulaže mnogo truda i napora u održavanje i unaprjeđenje kvalitete svojih usluga.

''Jedan od primjera ovog navoda jest to da su u našoj Ustanovi trudnice privilegirane na svakoj razini pružanja usluga. Na mnogim lokacijama Doma zdravlja Mostar su postavljeni plakati na kojima je jasno istaknuto kako trudnice imaju prednost na sve usluge. Također, Dom zdravlja Mostar pruža usluge uzimanja uzoraka za analizu u svim obiteljskim ambulantama, pa tako i trudnice mogu nalaze uraditi kod svog obiteljskog liječnika. Jedna od dodatnih pogodnosti je i to što se ti nalazi mogu uraditi i na Odjelu za zdravstvenu zaštitu žena utorkom i četvrtkom, gdje djelatnici navedenog odjela uzorke osobno odnesu u laboratorij Doma zdravlja (ne SKB Mostar kako je pacijentica razumjela)'', navodi se u reagiranju i dodaje kako, uz sve navedene primjere dobre prakse, Dom zdravlja Mostar komunicira putem raznih kanala vrlo uspješno, nastojeći pomoći i pravovremeno informirati sve pacijente, odgovorivši na svaki upit.

''Stoga molimo sve pacijente da nam se slobodno obrate, bilo da se radi o običnom upitu, informaciji, pohvali ili žalbi. Sve ćemo rado zaprimiti te obraditi. Također, smatramo kako je portal Bljesak.info ishitreno, nepromišljeno i na koncu vrlo neprofesionalno objavio ove navode bez prethodne konzultacije s nama'', navodi se u reagiranju.

Portal Bljesak.info se ovim putem ispričava Domu zdravlja jer nije pričekao službeno očitovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close