Tražena roba

Sve veća potražnja za halal kozmetikom

Proizvodi koji sadrže oznaku "halal" moraju biti proizvedeni u skladu s etičkim smjernicama islama.
Lifestyle / Zdravlje | 18. 03. 2021. u 20:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija

U posljednje vrijeme raste potražnja za kozmetikom s oznakom "halal". Halal kozmetika sve je popularnija kako u Njemačkoj, tako i u cijeloj Europi.

Ne kupuju je samo muslimani, nego i svi oni koje žele imati kozmetičke proizvode bez alkohola i raznih kemijskih aditiva.

Životinjski proteini

Riječ "halal" dolazi iz arapskog jezika i u doslovnom prijevodu znači "dozvoljeno". Proizvodi koji sadrže oznaku "halal" moraju biti proizvedeni u skladu s etičkim smjernicama islama.

Što će reći da halal kozmetika ne smije u sebi imati ni alkohol, ni određene životinjske sastojke.

Kozmetički proizvodi nerijetko sadrže glicerin koji je često izrađen od svinjske masti, zatim oleinsku kiselinu koju možemo naći u mastima životinjskog porijekla. Sastojci ruževa za usne također mogu biti životinjskog porijekla.

Vegani je vole

Mnogi životinjski proteini često se koriste pri proizvodnji kozmetike. Halal kozmetika, koja ih ne bi trebala sadržavati, idealna je za sve koji preferiraju vegansku kozmetiku.

Uvjeti proizvodnje i sastojci halal kozmetike su uglavnom jako sigurni i kontrolirani. Nadalje, halal proizvodi ne sadrže silikon, parafine, umjetne boje ili mirise. Zbog toga ih rado kupuju svi koji svoju kožu i tijelo njeguju prirodnom kozmetikom.

Certificiranje halal kozmetike još uvijek nije jednako regulirano u svim zemljama, navode njemački mediji. Unatoč tome u Europi postoji nekoliko tvrtki koje vrlo uspješno prodaju halal kozmetiku.

Kopirati
Drag cursor here to close