Testiranje

RS: Jedna osoba preminula, 66 novozaraženih

Bit će analizirane i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije po pitanju retestiranja i trajanja izolacije za osobe koje su pozitivne na prisustvo virusa korona.
Lifestyle / Zdravlje | 28. 07. 2020. u 10:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Virus korona potvrđen je kod još 66 osoba u Republici Srpskoj nakon testiranih 381 laboratorijskog uzorka u protekla 24 sata, dok je prijavljen jedan smrtni slučaj starije osobe iz Šamca, podaci su entitetskog Instituta za javno zdravstvo.

''Nastavljena je nepovoljna epidemiološka situacija. U pojedninim općinama bilježi se porast zaraženih, dok se u određenim situacija poboljšava'' – rekao je v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković i pozvao građane da se pridržavaju propisanih mjera.

Institit će, kaže, razmatrati sve dosadašnje preporuke te moguće predložiti njihovo produženje ili nove mjere.

Bit će analizirane i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije po pitanju retestiranja i trajanja izolacije za osobe koje su pozitivne na prisustvo virusa korona.

''I dalje najveći problem su privatna okupljanja na kojima se osobe ne pridržavaju propisanih mjera'' - rekao je Zeljković na konferenciji za novinare, navodeći da povećanje broja zaraženih može izazvati i pritisak na funkcioniranje zdravstvenog sustava u pojedinim lokalnim zajednicama.

Epidemiologinja u Institutu za javno zdravstvo Jelena Đaković Dević precizirala je da je do sada u RS-u testirano 48.589 osoba, koronavirus potvrđen kod njih 4.488, a oporavljenih je 2.180.

Najviše potvrđenih slučajeva zaraze u protekla 24 sata je u Bijeljini (16), Zvorniku (šest), Banjoj Luci (četiri), Foči (četiri)...

''Najviše inficiranih osoba ima srednje tešku kliničku sliku'' - ukazala je Đaković Dević te dodala da je najviše zaraženih u životnoj dobi od 30 do 64 godine.

Kopirati
Drag cursor here to close