Trening na otvorenom

Renata Sopek vježbala s Mostarkama

Kondicijski trening na otvorenom za građane Mostara održala je poznata hrvatska TV voditeljica i fitness instruktorica Renata Sopek.
Lifestyle / Zdravlje | 28. 10. 2017. u 13:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogobrojne mostarke danas su vježbale zajedno s Renatom Sopek, te su tako promovirali zdrav način života, ali i otvorili sajam Good life.

Inače, Good life je naziv dvodnevnog sajma za poboljšanje kvalitete života, koji je besplatan za sve posjetitelje.

Mostarke i Mostarci su vježbali u paru, radeći vježbe korisne u svakodnevnom treningu.

Sopek kaže kako cijela regija ima problema s pretilošću i nedovoljnom aktivnošću, pa je po njenom mišljenju svaka javna manifestacija koja motivira ljude da se krenu baviti zdravijim načinima života izuzetno dobrodošla.

''Vježbanje bez prehrane ne može, to mora biti izbalansirano. Ovisno od toga što želite napraviti, trebate raditi prilagođavanja prehrane planiranim fizičkim aktivnostima", naglasila je Sopek, dodajui kako nije probornik dijeta, te sama jede kao mala beba, svako tri sata,

''Često uzimanje obroka ubrzava metabolizam i daje bolji efekt nego rigorozne dijete.Vječna mladost je u glavi, čovjek ne može protiv prirode i procesa, ali može uticati da se određeni procesi uspore. Čovjek radom na sebi može se dovesti u stanje da se u šezdesetim ili sedamdesetim godinama dobro osjeća'', rekla je Sopek.

Jedna od organizatorica sajma "Good life" Mirela Bunoza Šarac iz agencije PRimera kazala je da je osnovna ideja sajma da se na jednom mjestu objedine aktivnosti koje nude ideje za zdraviji i kvalitetniji život.

Tako su se na jendom mjestu, kroz ova dva dana ''ujedinili''  zdrava kozmetika, destilacija vode, sigurnost doma, reciklaža, energetska učinkovitost...

''Htjeli smo uraditi nešto sasvim drukčije. Otud se javila ideja za ovaj sajam. Htjeli smo ići u smjeru zdravog načina življenja i ponuditi našim građanima neki event. Mislim da smo za prvi sajam prikupili dosta dobrih izlagača i suradnika s kojima ćemo nastaviti suradnju za iduće sajmove, budući da planiramo Good life pretvoriti u tradiciju'', kazala je, u ime organizatora, Mirela Bunoza Šarac. 

U izlagačkom dijelu šarolika je paleta ponuđenoga od zdravih namirnica, prirodne kozmetike, medicinskih i estetskih tretmana, destilacije vode te sigurnost doma. Izlagačke prate edukativni sadržaji.

Kronološki, prvi dan sajma započeo je vježbom, na platou Mepas Mall-a, s fitnes instruktoricom i poznatom tv voditeljicom Renatom Sopek.

Tijekom dana, održana su i dva predavanja. Šibenčanka s geteborškom diplomom, udana za Mostarca, poznatija kao nutricionistkinja Anita Šupe izlagala je o povratku prirodnoj zdravoj prehrani te predstavila revolucionarni PALEO LCHF način života. Njene knjige prodavane su po promotivnim cijenama.

Online izdanjima knjiga počašćeni su i posjetitelji predavanja Kristine Ercegović, jedne od najpoznatijih hrvatskih poduzetnica. Od nje se doznalo Kako započeti i izgraditi vlastiti biznis, a da pritom ne izgorimo

Sponzor sajma Good life, Poliklinika Musa u suradnji s CURAPROX-om BH priredila je radionicu o temi „Kako liječiti i spriječiti krvarenje desni“ s demonstracijom pravilnog održavanja oralne higijene, uz podjelu poklona posjetiteljima.

U nedjelju nas očekuje Kulinarski show s masterchefom Ivanom Pažaninom powered by dm od 11 do 14 sati. Iza toga, od 14 sati savjetovanje u organizaciji Dermameda o njezi lica i tijela te dostupnim mogućnostima pomlađivanja. Iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH dolazi nam dr. Aida Ramić Čatak, koja će od 16 sati govoriti o Značaju prostora bez duhanskog dima – (č)istog zraka za sve.

Izlagači su za posjetitelje priredili brojne pogodnosti i popuste.

Ulaz na sajam i sva sajamska događanja je besplatan!

Kopirati
Drag cursor here to close