Zavod

Proširuju se prava korisnika ortopedskih i drugih pomagala u HNŽ-u  

Tijekom sastanka razgovarano je o zahtjevima predstavnika Udruge "Pužnica" za proširenjem prava djece korisnika kohlearnih implanta i drugih slušnih pomagala.
Lifestyle / Zdravlje | 08. 03. 2018. u 12:25 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja (ZZO) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Rade Bošnjak sastao se s predstavnicima Udruge roditelja djece s kohlearnim implantom (umjetnom pužnicom) i drugim slušnim oštećenjima "Pužnica", priopćeno je u četvrtak iz spomenutog Zavoda.

Tijekom sastanka razgovarano je o zahtjevima predstavnika Udruge "Pužnica" za proširenjem prava djece korisnika kohlearnih implanta i drugih slušnih pomagala.

"Zavod je okrenut prema svojim osiguranicima i njihovim potrebama s težnjom stalnog podizanja zadovoljstva osiguranika na višu razinu. Već ste upoznati kako smo, financijskim planom, povećali visinu sredstava za prava osiguranika korisnika ortopedskih pomagala. Cilj nam je razmotriti sve pristigle zahtjeve, razgovarati sa svim udrugama koje su nam se obratile određenim zahtjevom vezanim za proširenje Liste ortopedskih pomagala, te planirana sredstva utrošiti na najtransparentniji i najracionalniji način, a na zadovoljstvo osiguranika korisnika ortopedskih pomagala", kazao je Bošnjak.

Udruga "Pužnica" imala je više zahtjeva vezanih za povećanje sudjelovanja Zavoda u financiranju pomagala koja se nalaze na Listi ortopedskih polagala i jedan prijedlog za proširenje Liste ortopedskih pomagala.

Rukovoditeljica Sektora za zdravstvo Marija Buhač kazala je kako je stručna služba Zavoda analizirala zahtjeve udruge "Pužnica" te, sukladno potrebama djece korisnika ovih pomagala i raspoloživim sredstvima, zaključila kako će u prijedlog izmjene Liste ortopedskih i drugih pomagala uvrstiti zahtjeve ove udruge.

Predsjednik Udruge „Pužnica“ Vadimir Džidić, zahvalio je direktoru Zavoda i njegovom suradnicima na dugogodišnjoj dobroj suradnji i razumijevanju koje Zavod ima za osiguranike te uručio zahvalnicu za dugogodišnju suradnju, razumijevanje i potporu Zavoda na putu ostvarenja prava djece s kohlearnim implantom (umjetnom pužnicom) i drugim slušnim oštećenjima, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close