A Federacija....?

U Republici Srpskoj počinje druga faza cijepljenja

Republika Srpska službeno je ušla u drugu fazu cijepljenja, tvrdi ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.
Lifestyle / Zdravlje | 11. 03. 2021. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve osobe starije od 65 godina od danas se mogu prijaviti svojim liječnicima obiteljske medicine za cijepljenje protiv koronavirusa, čime Srpska ulazi u sljedeću fazu cijepljenja, rekao je ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

"Prva kategorija će biti osobe starije od 85 godina, potom kategorija od 75 do 85 godina, a onda i osobe od 65 do 75 godina. Paralelno sa tim Institut za javno zdravstvo Republike Srpske radi na cijepljenju roditelja djece sa smetnjama u razvoju", rekao je Šeranić jutros za RTRS.

On je istaknuo kako i privatne ambulante također mogu dostaviti popise te da će njihovi korisnici usluga isto biti cijepljenje kao i svi ostali, po kategorijama, prenosi Srna.

"Cijepljenje je besplatno, a Republika Srpska je kontinuirano osigurala dovoljne količine cjepiva", poručio je Šeranić.

Prema njegovim riječima, za cijepljenje će biti dostupni i mobilni timovi.

"Oni će biti tamo gdje građani nisu u mogućnosti pristupiti. Svaka doza sadrži pet cjepiva, pa kada krene mobilni tim, može se cijepiti pet građana po dozi i molim sve građane za strpljenje", pojasnio je Šeranić.

Kopirati
Drag cursor here to close