WHO

Pandemiju koronavirusa imat ćemo i u 2022. godini

Visoki dužnosnik WHO-a Bruce Aylward izjavio je da bi se zbog činjenice da siromašne zemlje ne dobivaju dovoljno cjepiva, pandemija COVID-19 mogla nastaviti i u 2022. godini.
Lifestyle / Zdravlje | 21. 10. 2021. u 14:55 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pandemija koronavirusa trajat će i tijekom 2022. godine zbog niske stope imunizacije u siromašnim zemljama, upozorila je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO).

Visoki dužnosnik WHO-a Bruce Aylward izjavio je da bi se zbog činjenice da siromašne zemlje ne dobivaju dovoljno cjepiva, pandemija COVID-19 mogla  nastaviti i u 2022. godini.

Aylward je apelirao na bogate zemlje da se odreknu svojih mjesta u redu za cjepiva kako bi farmaceutske kompanije umjesto toga dale prioritet zemljama s najnižim prihodima.

“Mogu vam reći da nismo na pravom putu. Zaista to moramo ubrzati ili znate što? Ova pandemija će trajati godinu dana duže nego što je potrebno”, upozorio je Aylward, prenosi BBC.

Nevladine organizacije tvrde da samo jedna od sedam doza koje farmaceutske kompanije i bogate zemlje obećavaju zapravo stiže na odredišta u siromašnijim zemljama.

Manje od pet posto afričke populacije cijepljeno je protiv korona virusa u odnosu na 40 posto u većini ostalih kontinenata.

Kopirati
Drag cursor here to close