Borba protiv mamurluka

Otrijezniti se nije lako – osim ako znate kako!

Epska borba protiv mamurluka
Lifestyle / Zdravlje | 29. 12. 2018. u 19:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ono što najčešće radite nakon pijane noći jest gašenje požara, a mi vam savjetujemo da to očajno stanje uopće ne doživite. Ovo su savjeti kako prevenirati mamurluk… 

Prestanite piti

Lako je reći… ali da, prestanite piti i svakako nemojte odmah leći, to će još više usporiti vaš metabolizam. Ostanite budni još pola sata i napravite si omlet sa sirom. Bogat je cisteinom, aminokiselinom koja pomaže u detoksikaciji organizma. Nemojte zapaliti kuću.

Liječite se

Nakon omleta, popijte 200-miligramsku dozu ibuprofena. To će pomoći ublažiti alkoholom izazvanu upalu, najgori uzrok agonije nakon pijanstva. (Izbjegnite paracetamol zbog stresnog djelovanja na jetru.)

Sljubite glavu s jastukom

Sada možete leći, ali nemojte misliti da ćete prespavati mamurnost. Iz istog razloga zbog kojeg ste ostali dulje budni, alarm ćete postaviti da zazvoni točno u 8 sati. I isključite snooze, piše Menshealth.hr.

U vodi je spas

Kad se probudite, važno je što se prije rehidrirati, bila to velika čaša vode ili nekoga sportskog izotonika. Jaja sa slaninom odličan su izbor i za doručak. I zaboravite onu “klin se klinom izbija”, ne posežite za alkoholom – samo ćete produljiti agoniju.

Kopirati
Drag cursor here to close