Mostar

Mostar - Otvoren I. Vitalis Kongres Elektrofiziologije

Organizator kongresa je Poliklinika Vitalis koja i ovim potezom dokazuje kako je s razlogom jedna od najmodernijih i najprestižnijih zdravstvenih ustanova...
Lifestyle / Zdravlje | 23. 09. 2023. u 12:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečanom ceremonijom, u kongresnoj dvorani Queen Hotela Mepas u Mostaru, u petak, 22. rujna godine, je otvoren I. Vitalis Kongres Elektrofiziologije sa međunarodnim sudjelovanjem.

Organizator kongresa je Poliklinika Vitalis koja i ovim potezom dokazuje kako je s razlogom jedna od najmodernijih i najprestižnijih zdravstvenih ustanova u jugoistočnoj Europi.

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Otvoren I. Vitalis Kongres Elektrofiziologije 

Tijekom kongresa u tri sesije održano je 15 predavanja od strane međunarodnih predavača, a pratili su ih učesnici iz cijele BiH.

Prema riječima dr. Ante Anića, predsjednika I. Vitalis Kongresa, cilj organizatora je bio istaknuti važnost Elektrofiziologije i mogućnosti liječenja pacijenta sa srčanim aritmijama, što u krajnosti osigurava Elektrofiziologiji u BiH zavidnu poziciju rame uz rame sa vrhunskim Europskim državama koje uspješno eliminiraju srčane aritmije.

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Otvoren I. Vitalis Kongres Elektrofiziologije 

“Programom su bile predviđene aktualne teme koje su predstavili svjetski priznati stručnjaci čime su ispunjena naša očekivanja da ovaj kongres bude još jedna izvrsna prilika za stjecanje novih saznanja i upoznavanje s najnovijim dostignućima u ovoj grani kardiologije. Biti domaćinom priznatim imenima medicinske struke i nauke, predavačima sa svih strana svijeta, pored izuzetne časti bila je velika odgovornost i obaveza za nas organizatore. Iskreno se nadam da su stručni i naučni rad opravdali očekivanja učesnika i da smo bili dobri domaćini”, istaknuo je mr. sc. Goran Đuzel, dr. med., direktor Poliklinike Vitalis i podpredsjednik kongresa.

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Otvoren I. Vitalis Kongres Elektrofiziologije 

Gradonačelnik Mostara, dr. med. Mario Kordić, za vrijeme ceremonije otvaranja kongresa, u svom obraćanju je se zahvalio Polklinici Vitalis što je se odvažila organizirati ovakav znanstveni skup, koji gradu Mostaru, osigurava sigurno mjesto kao lider u regiji u području medicine. ‘Grad Mostar je kulturno, administrativno a prvenstveno medicinsko središte Hercegovine, na koje sam ja kao gradonačelnik a i liječnik veoma ponosan'. Gradonačelnik Kordić je izrazio kako vjeruje da će Kongres Elektrofiziologije biti od korisne i zanimljive diskusije i kako će u konačnici donijeti zaključke koji će pomoći daljem razvoju oblasti Elektrofiziologije u BiH.

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Otvoren I. Vitalis Kongres Elektrofiziologije 

Podršku organizaciji ovog značajnog stručnog skupa pružili su MGM Farm, Inel BH, Bromabel, Medical Vision, Viennapharm i Inel-Med.

 

Kopirati
Drag cursor here to close