Manje bockanja

Helez uručio donaciju za djecu oboljelu od raka: Svaka suza koju spriječimo...

"Vjerujem da će i roditelji biti sretniji kada vide da njihova djeca manje plaču i ne boje se bockanja, zato veliko hvala Ministarstvu obrane BiH i ministru Helezu", kazao je Fikret Kubat, direktor Udruženja.
Lifestyle / Zdravlje | 02. 04. 2024. u 15:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrane Bosne i Hercegovine Zukan Helez uručio je u utorak donaciju predstavnicima Roditeljske kuće – Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka u Sarajevu.

U prostorijama Roditeljske kuće u Sarajevu ministar Helez je uručio lokatore vena koji će pomoći djeci koja se liječe na hematoonkološkim odjeljenjima u Sarajevu i Tuzli radi bržeg i lakšeg pronalaska vena.

Lokatori su namijenjeni da se smanje ubod, stres i bol kod bolesne djece.

"Dva lokatora koje je Ministarstvo obrane BiH nabavilo, izravno će pomagati na godišnjem nivou oko 60 djece koja se liječe, od najtežih malignih oboljenja. To su djeca koja su izložena konstantnom bockanju i vađenju nalaza krvi. Zbog toga je važno da im olakšamo i smanjimo stres, anksioznost… Svaka suza koju spriječimo kod te djece je velika stvar i dobro djelo. Vjerujem da će i roditelji biti sretniji kada vide da njihova djeca manje plaču i ne boje se bockanja, zato veliko hvala Ministarstvu obrane BiH i ministru Helezu", kazao je Fikret Kubat, direktor Udruženja.

Vrijednost lokatora za vene iznosi više od 16.000 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close