SKB Mostar

Mandić primio cjepivo u Mostaru: Cijepiti se nije strašno

''Ja sam kao političar, kao i moje kolege u susjedstvu moram dati primjer da cijepiti se nije strašno, da je to najveći doseg medicine i da to treba učiniti'', rekao je Mandić.
Lifestyle / Zdravlje | 11. 03. 2021. u 12:30 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Zadovoljstvo mi je da je počelo cijepljenje u Federaciji BiH'', rekao je ministar zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine Vjekoslav Mandić koji je u SKB Mostar primio prvu dozu cjepiva protiv Covida-19.

''Ja sam kao političar, kao i moje kolege u susjedstvu morao da ti primjer da cijepiti se nije strašno, da je to najveći doseg medicine i da to treba učiniti'', rekao je Mandić.

Dodao je kako će se tražiti rješenje da se cjepivo u Federaciji nabavi čim prije. Komentirajući moguće nove mjere rekao je kako je sustav zakazao.

''To što rade diskoteke i kafići, to je greška sustava. Mjerama smo mi sve regulirali, ali mjere se ne provode. To treba lokalna samouprava provoditi. Mi smo se opustili i doživjet ćemo scenarij koji je najmanje poželjan'', rekao je.

Foto: RTV HB / Kvesić, Mandić i Arapović dobili prva cjepiva protiv koronavirusa

Na pitanje kad bi se mogli cijepiti svi medicinski djelatnici, Mandić nije mogao reći.

''Ovo je moja kuća i htio sam pokazati ovdje da se treba cijepiti'', rekao je Mandić.

Ante Kvesić, ravnatelj SKB Mostar, rekao je kako nas je iskustvo naučilo ''da je korona opaka priča i da se treba boriti svim sredstvima''.

Foto: Bljesak.info / Ante Kvesić

''Najvažniji, konačni cilj je procijepiti ljude i samo tako možemo zaustaviti pandemiju. Da bismo vratili život u normalne tokove moramo cijepiti ljude u visokom postotku'', rekao je Kvesić.

Dodao je kako se nada da će cijepljenje krenuti u kontinuitet od danas pa nadalje.

''Mi smo mala zemlja koja ima svoje probleme. Na repu smo svima psa. Zadnji smo počeli u regiji. Vjerujem da će dotok cjepiva biti uredan'', rekao je Kvesić, a na pitanje o jamstvima da će dobiti dovoljne količine cjepiva, se nasmijao.

''Osobno procjenjujem da će za jedno 15-20 dana biti dovoljno cjepiva na tržištu'', rekao je Kvesić koji se cijepio.

Foto: Bljesak.info / Jurica Arapović

Jurica Arapović, specijalista infektologije sa Klinike za infektivne bolesti, rekao je kako nema dovoljno cjepiva za cijepiti sve zainteresirane, njih 650, a u SKB Mostar ima ukupno 300 cjepiva.

''Radimo kvalifikaciju rizika među djelatnicima. Danas smo se cijepili uži tim, sutra ide sustavno cijepljenje u Covid-bolnici…'', rekao je i dodao kako je cilj cijepiti što više djelatnika.

Rekao je da je riječ o cjepivu koje je donirao srbijanski predsjednik i da je ono sigurno i brendirano.

''Moja preporuka je da se svi cijepimo'', rekao je novinarima Arapović.

Kopirati
Drag cursor here to close