Posljedice Covida 19

Malo je reći crno pred očima: Kineskim liječnicima iz Wuhana potamnila koža!

Stanje dr. Hua je nešto ozbiljnije. Urolog je proveo 99 dana u bolničkom krevetu, a njegov liječnik kaže da je zabrinut i zbog mentalnog stanja doktora Hu Weifenga.
Lifestyle / Zdravlje | 21. 04. 2020. u 21:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Wuhan Central Hospital, Beijing Satellite TV  / Yi Fan (42), kardiolog, dobio je za vrijeme terapije od koronavirusa tamnu kožu

Dvojica kineskih liječnika koji su bili teško bolesni od Covida-19, otkrili su da im je koža potamnila nakon oporavka od bolesti.  

Obojica su oboljeli od koronavirusa u siječnju, dok su liječili pacijente u bolnici u Wuhanu.

Zatamnjenje njihove kože nastalo je zbog hormonske neravnoteže nakon što im je virus oštetio jetra, rekao je njihov liječnik kineskim državnim medijima.

Dr. Yi Fan i dr. Hu Weifeng također su radili sa pokojnim liječnikom Li Wenliangom, koji je u početku upozoravao na koronavirus, zbog čega je i kažnjen, a početkom veljače je umro od posljedica infekcije.

Obojici liječnika dijagnosticiran je koronavirus 18. siječnja. Prvo su smješteni u bolnici za plućne bolesti u Wuhanu, a potom su dva puta prebačeni u druge bolnice.

Kardiolog dr Yi pobijedio je Covid-19 nakon što su ga liječnici povezali sa ECMO uređajem, na kojem je bio 39 dana. To je uređaj koji zamjenjuje funkciju srca i pluća i pumpa kisik u krv.

Kineska državna televizija priopćila je da se Yi uglavnom oporavio. Može se pokretati u krevetu, ali mu je i dalje teško samostalno hodati. Također je priznao da je traumatiziran ovim oboljenjem.

"Kada sam došao do svijesti, bio sam jako uplašen. Često sam imao noćne more “, rekao je.

On je dodao kako se često borio sa mentalnim problemima i da su ga tješili drugi liječnici i pružali savjete.

Foto: Beijing Satellite TV / Hu Weifeng (42) i dalje je u teškome stanju

Stanje dr. Hua je nešto ozbiljnije. Urolog je proveo 99 dana u bolničkom krevetu, a njegov liječnik kaže da je zabrinut zbog mentalnog stanja doktora Hua.

I dr. Hu Weifeng bio je na ECMO terapiji od 7. veljače do 22. ožujka, a ponovo je mogao govoriti 11. travnja. Još uvijek je na odjeljenju intenzivne njege.

Dr. Li vjeruje da je koža ova dva liječnika potamnjela zbog određenih lijekova koji su primili na početku liječenja, ali nije precizirao o kojem je lijeku riječ.

Jedna od neželjenih pojava ovog lijeka je zatamnjenje kože. Očekuje se da će se njihova boja kože vratiti u normalu nakon oporavka jetri, prenosi Daily Mail.

VIDEO nije za osjetljive i osobe mlađe od 18 godina!

Video: China Beijing TV Channel
Kopirati
Drag cursor here to close