sirotinjo i bogu si teška

Koliko minuta treba kojem nogometašu da bi zaradio svoj automobil?

Lifestyle / Zdravlje | 27. 08. 2017. u 12:11 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postoje ljudi koji se čitavog života maksimalno odriču mnogih stvari kako bi si jednoga dana mogli priuštiti 'šklopociju' o kojoj dan i noć sanjaju.

Nekima opet treba tek 'koja minuta' da zarade svoj skupocjeni autić. Die FREIZEIT je izračunao koliko minuta treba Ronaldu i društvu kako bi im se u garaži našao njihov omiljeni automobil, prenosi Kurier.at.

Cristiano Ronaldo, Bugatti Chiron, 416 minuta

Portugalac drži mnoge rekorde među svojim kolegama, pa tako i onaj po zaradi, tako da je njemu kupovina skupocjenog Bugatti Chiron prava šala. Dovoljno mu je, cinično rečeno, pet utakmica koje neće igrati u ovoj sezoni zbog kazne, i Bugatti je njegov!

Bugatti Chiron raspolaže s 1500 KS, limitiran je na 500 komada i košta 2,86 milijuna eura. Procijenjeno je kako Ronaldo ovaj automobil može kupiti za 416 minuta svojih usluga Realu. Ne računaju se pritom prihodi koje ostvaruje od reklama po osnovu vrijednosti svoga branda.

Jesus Navas, Nissan Micra, 11 minuta

Njegov nogometni kolega Jesus Navas treba za svoj autić neusporedivo manje - 11 minuta!

Naime, Nissan Micra košta od 12.600 eura naviše, a on je sa svojom Microm (80 KS) stalno dolazio na treninge Manchester Cityja. U međuvremenu je prešao u Sevillu, a u garažu ubacio i Porsche Panameru (od 105.00 € naviše).

Toni Kroos, Ferrari 488 GTB, 55 minuta

Poznat po svoj preciznosti dodavanja, Realov veznjak je cijenjen i kao ljubitelj pravog dragulja među automobilima, Ferrarija 488 GTB. Ovaj Ferrarijev crveni monstrum ima 670 KS, a vrijedi nešto više od 200.000 eura. Kroos će ostati u povijesti zabilježen i kao prvi i jedini prvak svijeta u nogometu koji je rođen u bivšem DDR-u (Istočna Njemačka) i vjerojatno jedini originalni Istočni Nijemac koji vozi ovakvog Ferrarija.

John Terry, Ferrari 275 GTB, 805 minuta

Bivša zvijezda Chelsea ispunjava svoj san 'strojem', klasikom iz šezdesetih, vrijednim 2,12 milijuna eura. Uostalom, cijena mu vremenom može samo rasti, jer gdje još možeš naći taj rijetki Ferrari...
Terry također vozi i Rolls-Royce Wraith (280.000 €).

David Alaba, Cadillac Escalade, 48 minuta

Njemu kao prvotimcu FC Bayerna iz Münchena na raspolaganju stoji luksuzna limuzina Audi-S8 (605 KS, od 151.479 €), ali to mu je očito staromodno. Na zadnjem treningu nacionalne vrste austrijski se 25-godišnji reprezentativac pojavio s 'prerađenim' Cadillac Escaladeom (426 KS, serijska verzija je od 108.400 €).

Floyd Mayweather, Koenigsegg CCXR, 45 rundi

Iako se ovdje pojavljuje izvan konkurencije, slavni američki boksač u svojoj garaži ima tri Bugatti Veyrona, posjeduje jahtu vrijednu 20 milijuna dolara, privatni zrakoplov, ali i Koenigsegg CCXR, kojeg je navodno voljan prodati. Na redu su, dakle, oni ljubitelji ovog nestvarnog skandinavskog čuda na četiri kotača koji slučajno u džepu imaju pet milijuna dolara viška.

Naravno da Mayweatheru nije do novca, jer je samo u jednoj borbi prije dvije godine, protiv Mannyja Pacquiaoa dobio 240 milijuna dolara, tako da jedan automobil više ili manje uistinu ništa ne znači.

Koenigsegg je inače automobilska marka kojom je legendarni "The Stig" vozio svoje najbrže krugove na zahtjevnim stazama.

Kopirati
Drag cursor here to close