Ovisnosti

Jednostavna pravila koja pomažu da jedemo manje šećera

Lifestyle / Zdravlje | 01. 09. 2017. u 14:27 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nijedna ovisnost nije dobra, pa tako ni ona o šećeru. Osim što time štetite svom zdravlju, štetite i svom izgledu jer nije tajna da šećer ubrzava starenje, deblja, a može biti i uzrok bolesti.

Ako imate problem s unosom šećera u organizam, pročitajte kako ga se riješiti na tri jednostavna načina. Vaše će vam tijelo biti itekako zahvalno!

1. Nikada ne smijete biti gladni

To znači da biste trebali imati uravnotežene obroke i nekoliko manjih dnevno. Drugim riječima, to je zdravi obrok svaka 3 do 4 sata, s tri konkretna obroka u danu, u kojima ćete konzumirati meso i dvije užine s hranom bogatom proteinima.

2. Razlikujte žudnju od potrebe

Prije nego posegnete za hranom, stanite i zapitajte se je li to doista glad ili samo žudnja. Ponekad je signal, koji vam tijelo daje, samo znak dehidracije, a ne potrebe za hranom. Stoga, pripazite da tijekom dana pijete puno vode ili čajeva, a ne gaziranih pića i sokova. Vodu s okusom napravite sami doma, a ako baš ne možete izdržati bez nečeg slatkog, onda posegnite za tamnom čokoladom ili pomiješajte grčki jogurt sa svježim voćem.

3. Mislite pozitivno i ne odustajte

Ako cijelo vrijeme razmišljate o tome kako će vam biti teško bez slatkiša, bit će vam još teže. Ako tu i tamo posegnete za lošom hranom, nemojte se ljutiti na sebe zbog toga jer na kraju dana ipak ste čovjek od krvi i mesa, sa svojim potrebama. Svaki dan se ohrabrujte jer se mijenjate, a rezultati će doći i brže nego što mislite, piše Index.

Kopirati
Drag cursor here to close