Simpozij o imunizaciji

Imunizacija je javno dobro

Kroz niz predavanja i diskusija ugledni stručnjaci i stručnjakinje prezentirali su aktualne probleme i mogućnosti poboljšanja imunizacije
Lifestyle / Zdravlje | 12. 12. 2019. u 17:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi simpozij ''Imunizacija u svakodnevnom praktičnom radu'' u organizaciji Centra za nastavnu i naučno-istraživačku djelatnost JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo i Zavoda za javno zdravstvo FBiH u saradnji UNICEF-om BiH i Svjetskom zdravstvenom organizacijom održan je danas u Sarajevu.

Kroz niz predavanja i diskusija ugledni stručnjaci i stručnjakinje prezentirali su aktualne probleme i mogućnosti poboljšanja imunizacije, jedne od najznačajnijih javnozdravstvenih preventivnih aktivnosti, u svakodnevnom stručnom radu utemeljenom na relevantnim znanstvenim i stručnim spoznajama.

''Vjerujemo da će nam svima ovaj simpozij biti stručno koristan, isto tako smatramo vrlo bitnom i mogućnost direktne komunikacije, razmjene misli i druženja u kolegijalnom i srdačnom okruženju kako bismo zajedno obogatili, osvježili i unaprijedili postojeća znanja'', kazao je na otvaranju prof. dr. sc. Lutvo Sporišević, pedijatar i član organizacijskog odbora Simpozija namijenjenog liječnicima pedijatrima, liječnicima obiteljske te školske medicine, specijalistima epidemiolozima, doktorima medicine i medicinskim sestrama-tehničarima.

''Imunizacija je javno dobro. Jedna od najefikasnijih i najsveobuhvatnijih strategija koja prevenira bolest i nad kojom moramo kontinuirano bditi i voditi računa da ostane u visokom procentu. S jedne strane kao zdravstveni profesionalci, a s druge strane kao društveno odgovorni građani BiH koja je u bivšoj Jugoslaviji bila jedna od republika koja je mogla da se ponosi sa izuzetno visokim postotkoma imunizirane djece'', kazala je Vildana Doder iz Federalnog ministarstva zdravstva.

Voditeljica Službe za promociju zdravlja i edukaciju u Zavodu za javno zdravstvo FBiH prof. dr. Aida Ramić-Čatak, istaknula je važnost dobre komunikacije i dobre koordinacije te kazala kako je ovaj Simpozij ''okupljanje prijatelja zdravlja djece'':

Kopirati
Drag cursor here to close