Dva vrijedna aparata

Grad Livno donirao defibrilator i EKG aparat Domu zdravlja

Donaciju je ravnateljici Doma zdravlja Ljiljani Mladina uručio gradonačelnik Luka Čelan.
Lifestyle / Zdravlje | 27. 04. 2020. u 14:49 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Livno putem Stožera civilne zaštite u ponedjeljak je Domu zdravlja Livno uručio vrijednu donaciju medicinske opreme - defibrilator i EKG aparat.

Donaciju je ravnateljici Doma zdravlja Ljiljani Mladina uručio gradonačelnik Luka Čelan.

- Kada smo dobili poziv iz ureda gradonačelnika s upitom što nam je potrebno, kazali smo da je to defibrilator i EKG aparat. Kupili su nam najbolje aparate za dijagnostiku svih koronarnih zbivanja. Hvala na ovoj jako bitnoj donaciji. Svi smo se skoncentrirali na maske, međutim ova oprema je puno, puno važnija u ovom trenutku - kazala je ravnateljici Mladina.

Čelan je podsjetio  da je od početka korona-krize Stožer civilne zaštite Grada Livna u nekoliko navrata Domu zdravlja donirao opremu koja je u samom početku pandemije bila prijeko potrebna, poput dezinfekcijskih sredstava, zaštitne opreme i beskontaktnih toplomjera.

- Danas smo u prilici uručiti ova dva vrijedna aparata i nadam se da će ova oprema još više olakšati rad zaposlenika Doma zdravlja Livno kako bi na što bolji način odgovorili potrebama i što bolje zaštitili zdravlje ljudi u Livnu - poručio je livanjski gradonačelnik.

Na novinarski upit što Grad poduzima kada je u pitanju pomoć gospodarstvu, Čelan je odgovorio kako Grad Livno od početka, u skladu sa svojim ovlastima, poduzima ono što je u njegovoj moći.

- Prije svega, donijeli smo odluku kojom smo oslobodili najamnine zakupce poslovnih prostora koji su u vlasništvu Grada, a također je donesena odluka da se svi gospodarstvenici oslobađaju komunalne naknade. S obzirom da je nedavno na federalnoj razini usvojen "korona-zakon", Grad Livno, u skladu sa svojim zakonskim ovlaštenjima, priprema i druge mjere kojima ćemo pomoći koliko je to moguće da gospodarstvenici iz ove krize iziđu što lakše, kako bi se koliko-toliko normalizirao život, ne samo u zdravstvu, gospodarstvu, nego i u svim drugim oblastima gdje Grad Livno djeluje - kazao je Čelan.

Kopirati
Drag cursor here to close