Pomoć proizvodnji

Grad Livno besplatno podijelio sadni materijal poljoprivrednicima

Cilj besplatne podjele sadnog, odnosno sjemenskog materijala jeste potaknuti poljoprivrednike da zasiju što više obradivih površina kako bi dodatno proizvodili hranu.
Gospodarstvo / Poljoprivreda | 22. 04. 2020. u 12:27 Bljesak.info
Livno - Pomoć poljoprivrednim proizvođačima

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U situaciji borbe protiv širenja koronavirusa, livanjska Gradska uprava se potrudila pomoći tamošnjim poljoprivrednim proizvođačima, i to tako što im je osigurala besplatnu podjelu neophodnog sadnog materijala, prenosi BHRT.

Cilj besplatne podjele sadnog, odnosno sjemenskog materijala jeste potaknuti poljoprivrednike da zasiju što više obradivih površina kako bi dodatno proizvodili hranu. Podjela sjemenskog materijala vrši se posredstvom poljoprivredne ljekarne i uz strogo poštivanje propisanih mjera borbe protiv širenja koronavirusa.

“Dijeli se krumpir sjemenski, kukuruz, luk, mrkva i cikla”, kazao je Božo Periša, vlasnik poljoprivredne ljekarne.

Poljoprivredni proizvođači itekako pozdravljaju ovu gestu Gradske uprave. Procjenjuje se da bi, zahvaljujući besplatnoj podjeli sadnog, odnosno sjemenskog materijala, u Livnu uskoro mogli biti povećani desetine hektara zemljišta pod usjevima.

“I najviše su te površine predviđene da se zasiju sjemenskim krumpirom za koji je grad Livno osigurao dovoljne količine sadnog materijala”, kazala je Smiljanka Propadalo, voditeljica stručne Službe za razvoj poljoprivrede.

Za besplatno preuzimanje sadnog materijala prijavilo se oko 700 građana.

“I sigurno da smatramo da je ovo možda i najbolji način da kroz konkretnu pomoć našim poljoprivrednim proizvođačima osiguramo da svi oni koji žele da mogu posaditi, da mogu završiti sjetvu na što lakši način”, kazao je Luka Čelan, gradonačelnik Livna.

Ova akcija besplatne podjele sadnog materijala, Grad Livno će koštati oko 200 tisuća maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close