Testirano 989 uzoraka

U BiH 229 novozaraženih koronavirusom

Dostupni statistički pokazatelji ukazuju kako BiH ima stopu smrtnosti koja je niža od europskog prosjeka ali je među najvećima u regiji jer bilježi osam smrtnih slučajeva na 100 tisuća stanovnika.
Lifestyle / Zdravlje | 28. 07. 2020. u 15:35 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno 229 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestli su iz zavoda za javno zdravstvo u toj zemlji.

U Federaciji BiH testirano je 989 uzoraka od kojih je 162 bilo pozitivno na virus SARS-CoV-2 dok su u Republici Srpskoj testirali 381 uzorak pri čemu je koronavirus potvrđen u 66 slučajeva. U disktriktu Brčko registriran je samo jedan novozaraženi. Do podneva su potvrđena i tri nova smrtna slučaja u različitim dijelovima zemlje.

Najveće žarište zaraze i dalje je Sarajevo gdje je u protekla 24 sata potvrđeno novih 76 slučajeva. Od pojave koronavirusa u glavnom gradu BiH tako je do sada zaraza potvrđena kod gotovo dvije tisuće osoba što je oko 18 posto od ukupnog broja u cijeloj državi.

Banja Luka je drugo najveće žarište s nešto više od 110 slučajeva do sada.

Ukupni broj umrlih koji su bili zaraženi koronavirusom nešto je manji od 300.

Dostupni statistički pokazatelji ukazuju kako BiH ima stopu smrtnosti koja je niža od europskog prosjeka ali je među najvećima u regiji jer bilježi osam smrtnih slučajeva na 100 tisuća stanovnika.

Kopirati
Drag cursor here to close