GlaxoSmithKline (GSK) i Sanofi

Dvije najveće svjetske farmaceutske kompanije udružuju se u razvoju cjepiva za koronavirus

Farmaceutski divovi GlaxoSmithKline (GSK) i Sanofi najavili su da će surađivati na razvoju cjepiva za Covid-19, a klinička ispitivanja trebala bi početi u drugoj polovici 2020. godine, navodi se u priopćenju objavljenom u utorak.
Lifestyle / Zdravlje | 15. 04. 2020. u 08:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sanofi i GSK potpisali su namjere za ulazak u suradnju na razvoju odgovarajućeg cjepiva za Covid-19, koristeći inovativnu tehnologiju iz obje kompanije, ne bi li se pomoglo u rješavanju pandemije koja je u tijeku, istaknule su ove tvrtke u zajedničkoj izjavi.

Planiramo započeti klinička ispitivanja faze I. u drugoj polovici 2020. godine. Ako ona budu uspješna i podložna razmatranju regulatornih tijela, imaju za cilj dovršiti razvoj potreban za raspoloživost do druge polovice 2021. godine, dodaje se u priopćenju.

Dosad nezabilježeno spajanje dviju najvećih svjetskih tvrtki za cjepiva dovest će do uspostavljanja posebne radne grupe koja će nastojati mobilizirati resurse obje kompanije kako bi se ubrzao razvoj cjepiva.

Svijet se suočava s neviđenom zdravstvenom krizom i jasno je da nijedna kompanija to ne može sama riješiti, rekao je u utorak izvršni direktor Sanofija Paul Hudson. Kombinirajući znanost i našu tehnologiju, vjerujemo da možemo pomoći ubrzanju globalnih napora za razvoj cjepiva za zaštitu što većeg broja ljudi od koronavirusa, dodala je izvršna direktorica GSK-a Emma Walmsley.

U zajedničkoj izjavi GSK i Sanofi potvrdili su kako će zajamčiti da svako cjepivo koje bude razvijeno u sklopu njihove suradnje bude pristupačno za javnost, putem mehanizama koji nude pošten pristup u svim zemljama, piše CNN.

Kopirati
Drag cursor here to close