Prioriteti

Plan cijepljenja: Novinari žele biti među prvima

''Prema informacijama kojima raspolažemo, radeći svoj posao, veliki broj njih je obolio od COVID-19. Nažalost, imali smo i smrtne slučajeve među kolegama.''
Lifestyle / Zdravlje | 18. 01. 2021. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Društvo novinara BiH uputilo je dopis nositeljima izvršne vlasti u BiH u kojem traži da se, prilikom određivanja prioriteta za cijepljenje protiv COVID-19, novinari uvrste u grupu odmah iza medicinskih radnika i ugroženih grupa stanovništva.

U dopisu upućenom predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji, ministrici civilnih poslova BiH Ankici Gudeljević i entitetskim premijerima Fadilu Novaliću i Radovanu Viškoviću ističe se da su novinari u BiH od prvog dana pandemije izvještavali sa mjesta događaja o borbi protiv COVID-19 i jedna su od rijetkih profesija koja niti jednog trenutka nije prekidala djelatnost.

Time su, kako se navodi, novinari dali nemjerljiv doprinos u izvještavanju javnosti o pandemiji virusa korona i svim društvenim posljedicama koje je izazvala.

Kako naglašavaju u priopćenju za javnost, novinarstvo je svakako profesija u kojoj se ostvaruje veliki broj osobnih kontakata te je, bez obzira na mjere osobne zaštite, mogućnost infekcije velika, što pokazuje i veliki broj oboljelih.

''Prema informacijama kojima raspolažemo, radeći svoj posao, veliki broj njih je obolio od COVID-19. Nažalost, imali smo i smrtne slučajeve među kolegama.

Zato apeliramo na Vas da uvrštavanjem novinara u prirotetne kategorije za cijepljenje protiv COVID-19 zaštitite njihovo zdravlje i živote te im tako omogućite da nastave obavljati svoj posao informiranja javnosti, do konačne pobjede nad tom bolešću'', poručuju iz Društva novinara BiH u dopisu nositeljima izvršne vlasti u BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close