Upućena zamolba

Bh olimpijce uvrstiti na listu prioriteta za cijepljenje protiv korone

U ovom trenutku, sigurni putnici za Tokyo su judistica Larisa Cerić i atletičari Amel Tuka i Mesud Pezer kao i dvoje plivača koji budu imali najbolji rezultat dva mjeseca pred početak Igara.
Lifestyle / Zdravlje | 04. 02. 2021. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministarstvo civilnih poslova temeljem dopisa Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine uputilo je pismo entitetskim ministarstvima zdravstva sa zamolbom da se s ciljem prevencije zarazom Covid-19 i zaštite zdravlja Olimpijskog tima Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama u Tokyu, što prije osigura njihovo cijepljenje.

U dopisu enitetskim ministarstvima zdravstva, uzmeđu ostalog, stoji:

''Olimpijski odbor BiH i Ministarstvo civilnih poslova BiH već dugi niz godina imaju veoma uspješnu suradnju uz težnju da tu suradnju unaprijedimo i ojačamo. Stoga smo i ovaj put prepoznali značaj inicijative koju je predložio Olimpijski odbor BiH, a kojoj se pridružujemo, te vas molimo da prioritetno osigurate cjepiva, kada se za to steknu uvjeti, za Olimpijski tim Bosne i Hercegovine koji će nastupati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Molimo da našu inicijativu shvatite kao prioritet, u namjeri da zajedničkim snagama napravimo pozitivne pomake i ubrzamo proces cijepljenja našeg Olimpijskog tima. Ovo je put da osiguramo zaštitu zdravlja sportaša i njihovih trenera tijekom trajanja Olimpijskih igara koje će se održati od 23. srpnja do 8. kolovoza u Tokyo''.

U ovom trenutku, sigurni putnici za Tokyo su judistica Larisa Cerić i atletičari Amel Tuka i Mesud Pezer kao i dvoje plivača koji budu imali najbolji rezultat dva mjeseca pred početak Igara. Osim njih, Olimpijski odbor u narednim mjesecima očekuje kvalificiranje još dva do tri sportaša za Olimpijske igre, priopćeno je iz Ureda ministrice Ankice Gudeljević.

 

Kopirati
Drag cursor here to close