Samir Delibegović

Bh. kirurg postao član American College Of Surgeons

Priznanje je osiguralo dugotrajni požrtvovani rad prof. Delibegovića, s njegovim pristupom svojoj struci, angažiranosti u stalnom razvoju i predanosti radu.
Lifestyle / Zdravlje | 07. 11. 2019. u 22:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Samir Delibegović

Na Kongresu American college of surgeons, koji se održavao od 27. do 31. listopada. u San Francisku, SAD, održana je i ceremonija proglašenja novih članova. Novi član ovog prestižnog kirurškog udruženja postao je prof. dr med. sci. Samir Delibegović iz Tuzle, kao prvi hirurg iz Bosne i Hercegovine.

Priznanje je osiguralo dugotrajni požrtvovani rad prof. Delibegovića, s njegovim pristupom svojoj struci, angažiranosti u stalnom razvoju i predanosti radu. Jedan je je od začetnika moderne, minimalno invazivne kirurgije u Bosni I Hercegovini. Izdao je više medicinskih knjiga kao autor i koautor. Organizator stručnih medicinskih skupova radi razmjene znanja i iskustava i stalno provođenje edukacijskih projekata, te autor je brojnih znanstvenih članaka u svjetskim časopisima iz područja kirurgije. 

Ovo jeste priznanje i cijeloj bosanskohercegovačkoj kirurgiji. Članstvo prof. Delibegovića olakšat će prijem novih članova iz Bosne i Hercegovine, posebno članova Udruženja endoskopskih kirurga u BiH, čiji je predsjednik prof.dr Samir Delibegović a članstvo u ACS olakšati će dalji razvoj kirurgije u Bosni i Hercegovini.

Kongresu koji se održavao u Moscone  kongresnom centru u San Francisku, prisustvovalo je preko deset tisuća sudionika iz cijelog svijeta, a obuhvatao je sva područja kirurgije.

Kopirati
Drag cursor here to close