Sretno!

Baka Darka Jurčić proslavila 100-ti rođendan

Zbog svojih godina Darka je trenutno kod obitelji u Zagrebu. Svoj rođendan je proslavila svetom misom zahvalnicom i svečanom večerom za obiteljskim stolom sesvetskom hotelu Martini.
Lifestyle / Zdravlje | 29. 10. 2018. u 12:52 don Pavao Crnjac

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okruženju svoje obitelji 27. listopada 2018. godine baka Darka Jurčić proslavila je 100 rođendan kao najstarija u župi Uzdol i ramskom kraju. Zbog svojih godina Darka je trenutno kod obitelji u Zagrebu. Svoj rođendan je proslavila svetom misom zahvalnicom i svečanom večerom za obiteljskim stolom sesvetskom hotelu Martini.

Svetu misu zahvalnicu u crkvi sv. Ante u Sesvetskim Selima služio je daljnji nećak don Pavo Crnjac, a pjevao je sastav Tobija koje vodi Ivo Franjić iz župe sv. Križa na Sigetu.

U pozdravu i homiliji don Pavo je istaknuo da je baka Darka proživjela tri svjetska rata, da je nadživjela osam papa i 15 župnika župe Uzdol. Život je primila kao jedan dar Božji koji je darovala desetero djece, a posljednje je rodila u 43 godini života, od kojih su još žive četiri kćeri. U svim nevoljama života imala je jaku vjeru u Boga i majku Božju kojoj se svakodnevno moli u svetoj krunici.

Pročitao je pismo i čestitku kardinala Josipa Bozanića koji je pohvaljuje što je bila otvorena životu i vjerna Bogu, crkvi i obitelji. Podizala je obitelj ne na temeljima ljudske mudrosti već snage Božje. Poslije svete mise bila je svečana obiteljska večera u hotelu Martini. Među gostima bio je i gradonačelnik Milan Bandić koji je donio buket cvijeća: čestitku Darki kao građanki grada Zagreba.

Darka je rođena 26.listopada 1918. u Tribošiću, župa Izbično, koje je upravo godinu prije, tj. 1917. osnovano. Rođena je u obitelji Crnjac Ante i Stane r. Jurilj. Ona je bila najmlađa među dvije sestre Ive i Kate i brata Ivana. Majka Stana i otac Ante, zvan Antić, dali su je krstiti na Širokom Brijegu i dali joj ime Darinka, od milja Darka, po svetoj mučenici Dariji iz prvih kršćanskih vremena, a slavi se 25. listopada.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close