Regionalni projekt

U Mostaru sastanak o servisima za ovisnike o drogama

Na sastanku će predstavnici Udruženja 'Proslavi Oporavak' predstaviti trogodišnji regionalni projekat 'Biram Oporavak' koji će do kraja 2019. godine biti realiziran u BiH, Srbiji i Crnoj Gori.
Lifestyle / Zdravlje | 20. 02. 2018. u 17:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Multisektorski sastanak koji organizira Udruženje 'Proslavi Oporavak' u suradnji sa Centrom za prevenciju i izvanbolničko liječenje Mostar u srijedu, 21.2., u dvorani za sastanke, Odjel za društvene djelatnosti Grada Mostara (1. kat bivšeg Đačkog doma), sa početkom u 12 sati.

Na sastanku će predstavnici Udruženja 'Proslavi Oporavak' predstaviti trogodišnji regionalni projekat 'Biram Oporavak' koji će do kraja 2019. godine biti realiziran u BiH, Srbiji i Crnoj Gori, a u partnerstvu sa Svjetskom Federacijom Protiv Droge (WFAD).

Projekat se realizira sa ciljem da se unaprijede servisi za osobe s problemom ovisnosti, sa akcentom na osobe iz manjih sredina, kao i da se povežu svi akteri unutar zajednice, kroz multisektorsku suradnju i umrežavanje, kako bi se osoba u procesu oporavka od ovisnosti zajedničkim naporima podržala i dovela na mjesto njenog maksimalnog potencijala.

Jedan od ciljeva je da motiviraju institucije koje nemaju izravan kontakt sa ovisnicima da se na neki način uključe i promoviraju njihovu besplatnu i ananonimnu telefonsku liniju, kroz letke i plakate. Važno je da svi prepoznaju ovisnost kao jednu bolest koja je još uvijek jako stigmatizirana i ljudi se veoma teško, zbog stida i negiranja, odlučuju da potraže pomoć u službenim institucijama, što je naročito vidljivo u manjim sredinama gdje se svi poznaju.

Kao jedna od glavnih aktivnosti projekta, uspostavljena je besplatna i anonimna telefonska linija, web stranica biramoporavak.com, te besplatno savjetovalište za problematiku zloupotrebe droga.

Sastanku u Mostaru će prisustvovati predstavnici iz sektora obrazovanja, zdravstva, socijalne skrbi, zapošljavanja i policije.

Kopirati
Drag cursor here to close