#worldcancerday

Mostarski polumaraton u rozoj boji kao podrška ženama oboljelim od malignih bolesti

Kroz ovu utrku/šetnju građana i mi želimo slaviti ženu, podizati svijest o njezinom zdravlju, ali i položaju žene u našem društvu općenito.
Lifestyle / Zdravlje | 04. 02. 2021. u 13:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ove će godine humanitarna utrka/šetnja građana, koja se održava u sklopu 5. izdanja Mostarskog polumaratona, biti u boji snažnih žena - rozoj boji.

Naši će sugrađani 20.3.2021. trčati / šetati za pomoć radu udruge Novi Pogled - udruženja za podršku ženama oboljelim od malignih bolesti.

Fizička aktivnost pozitivno utječe na cjelokupno psihofizičko zdravlje pojedinca. Među različitim dobnim skupinama rekreativno trčanje je sve popularniji oblik fizičke aktivnosti, a znanost ga prepoznaje kao jedan od najboljih načina za prevenciju različitih malignih oboljenja.Trčanje se pokazalo i iznimno korisnim u psihosocijalnoj rehabilitaciji osoba oboljelih od najtežih oblika karcinoma.

Stoga zajedno s našim partnerom humanitarne utrke/šetnje, udrugom Novi pogled, želimo ukazati na značaj veze između zdravlja i fizičke aktivnosti.

Foto: Bljesak.info / Emina s rozom trakom

Danas, 4. veljače, kada obilježavamo Svjetski dana osoba oboljelih od malignih bolesti našoj smo Emini stavili rozu traku, zaštitni znak žena oboljelih od karcinoma. Aleksa Šantić, pišući o Emini, slavi ženu, svu njezinu vanjsku i unutrašnju ljepotu. Kroz ovu utrku/šetnju građana i mi želimo slaviti ženu, podizati svijest o njezinom zdravlju, ali i položaju žene u našem društvu općenito.

Priključite se, trčite i šetajte za sve naše žene. One koje već svoje bitke vode, kao i one kojim te bitke tek predstoje. Podižimo svijest o važnosti preventivnih pregleda i ranih otkrivanja malignih oboljenja. Tiče se svakoga od nas", kazali su nam iz Udruge Kinezis, organizatora Mostar Half marathona.

Kopirati
Drag cursor here to close