Tko je kriv?

Mostar: 'Korona' prepucavanja na relaciji bolnica - liječnica

Iz Kriznog stožera SKB Mostar reagirali na medijske istupe djelatnice ove bolnice koja je zaražena koronom
Lifestyle / Zdravlje | 20. 07. 2020. u 14:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Neugodno smo iznenađeni nizom lažnih teza koje je na svome Facebook profilu napisala liječnica SKB Mostar, dr.sc. Diana Zelenika koje su prenijeli mediji, te smo, nažalost, radi istinitog informiranja javnosti prinuđeni na iste reagirati", stoji u demantiju koje je potpisao Krizni stožer SKB Mostar.

Naime, dr. sc. Diana Zelenika je nakon gotovo mjesec dana provedenih na godišnjem odmoru (od 17. lipnja do 12. srpnja) počela raditi u ponedjeljak, 13. srpnja.

U utorak, 14. srpnja radila je pola radnog vremena (do 11.30) zbog odlaska u Sarajevo gdje je sudjelovala kao predsjednica povjerenstva za polaganje subspecijalističkog ispita.

U srijedu, 15. srpnja tijekom radnog dana osjetila je povišenu tjelesnu temperaturu te se nakon toga podvrgnula testiranju na koronavirus čiji je rezultat, nažalost,bio pozitivan.

Tijekom nepuna tri radna dana, prema izjavama djelatnika Klinike za unutarnje bolesti s centrom za dijalizu, dr. sc. Zelenika je u više navrata boravila u zatvorenom prostoru u razmaku od kolega manjem od jednog metra bez nošenja maske ne pridržavajući se epidemioloških mjera u prevenciji širenja COVID infekcije. Time je ugrozila kolege na Klinici zbog čega je dio kadra, nakon detaljnog izvida epidemiologa, poslan u samoizolaciju.

Shodno navedenim informacijama za koje postoji dokumentacija, nije nam razumljivo kako netko može, ničim izazvan, napisati„…krizni stožer koji nas je životno ugrozio“, a jasno je kako se dr. Zelenika nije zarazila na radnom mjestu?!

Krizni stožer SKB Mostar vrijedno i požrtvovno radi već više od četiri mjeseca ulažući nadljudske napore kako bi se svim našim bolesnicima osigurala najbolja moguća medicinska skrb uz provođenje propisanih epidemioloških mjera i zaštite medicinskog i nemedicinskog kadra bolnice.

Stoga, nećemo dopustiti da pojedinci, iznošenjem neistina, narušavaju ugled Sveučilišne kliničke bolnice Mostar i rada Kriznog stožera poništavajući time sve ono što radimo punim srcem i željom kako bi svima osigurali bolje sutra.

Dr. sc. Diani Zelenika iskreno želimo uspješan i brzi oporavak, a tomu će zasigurno pomoći naši vrijedni djelatnici Klinike za infektivne bolesti koji, iako nečujni, tako glasno progovaraju svojim djelima", stoji na kraju priopćenja za javnost Kriznog stožera SKB Mostar.

Podsjetimo, Diana Zelenika, bivša zastupnica HDZ-a 1990 u Parlamentu Bosne i Hercegovine i liječnica, javila se u program N1 iz COVID bolnice u Mostaru, odakle je ispričala svoja iskustva s korona virusom.

Zelenika je ranije na svom Facebooku objavila da je pozitivna na COVID-19.

Za N1 je kazala da joj je žao ljudi koji rade u COVID bolnici u Mostaru, pogotovo onih koji nemaju prozračna odijela za rad. Problem je i neozbiljnost nadležnih, kako je istaknula.

"Dok su mjere bile adekvatno provođene, dok smo imali šatore ispred bolnica, obasipali su nas mailovima, podacima, nismo znali kako da se ponašamo - da li da dišemo. Kako nam je kredit od MMF-a raspoređen - nestali šatori ispred bolnice i klinike. Članove Kriznog stožera smatram odgovorim", izjavila je.

Zelenika je kazala da je i njena kćerka pozitivna, a posebno je istaknula da njene radne kolege, s kojima je bila u kontaktu nisu testirani.

Kopirati
Drag cursor here to close