Zanimljiva studija

Kakve noge kod muškaraca su ženama najprivlačnije?

Žene na muškarcima ne zanimaju laktovi ili koljena, čak je i duljina ruku zanemarena. No, zato su veliku pozornost obraćale na duljinu muških nogu.
Lifestyle / Seksualnost | 16. 03. 2022. u 19:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Nova studija objavljena u znanstvenom časopisu Royal Society Open Science tvrdi da evolucijski pritisci imaju jak utjecaj na žensku romantičnu percepciju. Žene su “programirane” da izabiru zdrave i jake muškarce, a jedan od dobrih indikatora toga su i proporcije njegovog tijela.

Istraživači su izmjerili proporcije tijela 9000 muškaraca koji su pripadnici američke vojske. Dobivene podatke koristili su kako bi generirali kompjuterske simulacije prosječnog muškog tijela. Zatim su stvorenu figure izmjenjivali, produžujući ili skraćujući im ruke i noge. Zatim su više tipova tijela predstavili skupini od nekoliko stotina žena heteroseksualne orijentacije. Žene su trebale rangirati tipove tijela po fizičkoj privlačnosti, piše miss7.

Dobiveni rezultati bili su poprilično jasni: žene na muškarcima ne zanimaju laktovi ili koljena, čak je i duljina ruku zanemarena. No, zato su veliku pozornost obraćale na duljinu muških nogu. Idealna duljina prema tim rezultatima je malo duža od prosječne duljine muških nogu, pokazalo je ovo istraživanje. Prema riječima istraživača, to ženama ukazuje na sposobnost i pogodnost pojedinog muškarca.

Ovaj rezultat mogao bi reflektirati i utjecaj evolucije. Ljudi koji boluju od dijabetesa tipa 2, srčanih bolesti i visokog krvnog tlaka mogu imati kraće noge.

William Skylark, glavni istraživač u ovoj studiji je napisao: “Omjeri tijela i nogu koji su malo iznad prosjeka vežu se uz visoki socioekonomski status, dobru ishranu i razvojnu stabilnost, kao i biomehaničku učinkovitost prilikom kretanja."

Proporcije ruku, kao i činjenica kako sjede koljena i laktovi, što također može ukazivati na utjecaj bolesti, kod preferencija skupine u ovom istraživanju ipak su bile zanemarene. Ha, očito ne maštaju samo muškarci o dugim nogama suprotnoga spola...

Kopirati
Drag cursor here to close