Istraživanje

Jeste li znali da sexting dobro utječe na zdravlje?

Osobito u vremenima kada je stvaran socijalni kontakt ograničen, sexting nudi način da se i dalje seksualno ponašaš te iskusiš intimnost.
Lifestyle / Seksualnost | 23. 02. 2021. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svejedno jesi li u dugotrajnoj vezi ili si tek prohodala s dečkom: međusobno slanje seksi poruka veze čini posebno uzbudljivima. Osobito u vremenima kada je stvaran socijalni kontakt ograničen, sexting nudi način da se i dalje seksualno ponašaš te iskusiš intimnost.

Tko češće prakticira sexting, zadovoljniji je

Tijekom istraživanja internetske stranice „DrEd.com“, ispitano je 1000 ljudi iz Europe i SAD-a o seksualnom ponašanju. Pokazalo se da su oni, koji svakodnevno šalju barem jednu sexting poruku, uglavnom seksualno zadovoljniji, što zauzvrat ima pozitivan učinak na mentalno zdravlje. Točnije, među onima koji su se „vruće dopisivali“ svaki dan, 61 posto je reklo da je seksualno „vrlo zadovoljno“, a kod onih koji sextaju samo nekoliko puta mjesečno, ta je brojka bila samo 33 posto.

Daljnja istraživanja pokazuju da sexting može pomoći u boljem upoznavanju vlastite seksualnosti, na primjer razgovorom o sklonostima i seksualnim maštarijama. Dakle, sexting može obogatiti intimnost u vezama, ali i samo zadovoljstvo.

Žene će vjerojatnije češće požaliti sexting

Kao i sa svime što se događa na Internetu, naravno, moraš biti oprezna i prilikom slanja i primanja seksualnih poruka ili fotografija, jer i ovdje postoje određene opasnosti. S

exting za početnice: 17 vrućih poruka koje možeš odmah poslati. Osobito mlade žene često doživljavaju da im šalju neželjene slike ili poruke. Objavljivanje osjetljivih materijala također predstavlja rizik.

Istraživanje koje su proveli Drouin, Vogel, Surbey & Stills pokazalo je da se muškarci općenito osjećaju ugodnije kad je riječ o sextingu te imaju pozitivan stav prema njemu, dok žene primanje i slanje uvredljivih fotografija ili poruka češće povezuju s osjećajem žaljenja ili srama, piše miss7.

Općenito, istraživanje je pokazalo da se žene i muškarci osjećaju ugodnije kod sextinga kad ga prakticiraju sa stalnim partnerom. Zašto žene mnogo češće šalju poruke sa svojim golišavim fotografijama nego muškarci?

Kopirati
Drag cursor here to close