Penisologija

16 nepoznatih činjenica o penisu

Znaš li da žene mogu prepoznati muškarca s kvalitetnom spermom. Sperma putuje 5 metara u sekundi, a muški orgazam traje šest sekundi...
Lifestyle / Seksualnost | 07. 06. 2018. u 09:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Ilustracija

O spolnim organima kao da baš nikad ne nedostaje tema, a niti interesa čitateljstva, piše Zdrava krava. Ovaj put je glavna tema penis. Ovdje je 16 činjenica o njemu. Tko zna, možda nešto novo naučiš.

- Ako je vjerovati studiji objavljenoj u Journal of Sexual Medicine, kod gotovo 20 posto muškaraca penis u erekciji dugačak je manje od 12,5 centimetara. Prosjek je 14 cm. ...pušači završavaju svoju priču puno ranije nego bi trebali.

- Neki muškarci imaju relativno kratak penis u opuštenom stanju, ali kod erekcije naraste do neslućenih dužina. S druge strane, postoje muškarci koji se mogu pohvaliti velikim spolovilom dok je opušten, ali nakon erekcije nije impresivno veći kao što bi mnoge žene očekivale.

- Samo šest posto muškaraca koristi ekstra velike kondome, tvrde proizvođači.

- Većina muškaraca podcjenjuje veličinu vlastitog penisa, žene se ne bi složile s njima

- Pušenje cigareta može s vremenom smanjiti penis za centimetar jer uzrokuje oštećenje krvnih žila, a samim time i smanjenje dotoka krvi u penis

- Suprotno uvriježenom mišljenju, ne postoji poveznica po kojoj bi se veličina spolovila mogla procijeniti po visini muškarca ili duljini njegovih stopala.

- Većina majmuna ima penisnu kost koja drži njihovo spolovilo uspravnim dok se ljudi oslanjaju isključivo na krvni tlak. Biolozima nije jasno zašto muškarci nemaju takvu kost, vjeruju da je polako nestala kako su se uspravljali - smetala im je dok su hodali.

- Žene nekako instinktivno mogu prepoznati koji muškarac ima kvalitetniju spermu. Istraživači iz Španjolske pokazivali su ženama fotografije muškaraca - jedni su imali kvalitetnu, drugi osrednju, a treći lošu. Sve su izabrale one s kvalitetnom.

- Orgazam kod muškaraca traje prosječno šest sekundi.

- Kod ejakulacije sperma putuje brzinom od oko pet metara u sekundi.

- Samo jedan centimetar dugačak je najmanji izmjereni penis. Njegovom vlasniku sigurno nije bilo lako.

- Horst Schultz oborio je rekord u daljini izbacivanja sperme - nevjerojatnih 5,48 metara.

- Postoji krema za lice koja se proizvodi od kožice s vrha penisa. Koža od nje navodno blista. Ali, nije jasno, tko bi želio na licu imati dio nečijeg spolovila.

- Muškarci znaju imati spontanu erekciju tijekom dana koja ne mora imati nikakve veze sa seksualnim uzbuđenjem.

- Noćne erekcije su česta pojava, a neki ih znaju imati po pet u jednoj noći. To se često javlja tijekom REM faze spavanja. Stručnjaci vjeruju da tada mozak prestane ispuštati kemikalije koje inače suzbijaju erekciju.

- Muškarci uglavnom polako gube osjetljivost penisa s godinama života, a do osjetnijeg pada dolazi nakon 65 godine - ne mogu kontrolirati erekciju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close