Ljubav

Potvrdili stručnjaci: Važan faktor bez kojeg veza i(li) brak ne mogu opstati

Interesi mogu biti predmet kompromisa, ali ne i vrijednosti.
Lifestyle / Seksualnost | 24. 01. 2020. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Psiholog Peter Pearson koji u Kaliforniji vodi Institut za parove i cijelu svoju karijeru posvetio je rješavanju ljubavnih problema tvrdi da samo jedna stvar garantira stabilnu i uspješnu vezu.

To su – temeljne vrijednosti. Točnije, važno je da s partnerom dijelite iste temeljne vrijednosti, prenosi Zadovoljna.hr.

Temeljne vrijednosti su važnije od naleta uzbuđenja koje osjećate kada upoznate nekoga s kim dijelite osjećaj privlačnosti jer će te hormonalne reakcije s vremenom izblijedjeti, a zajedničke vrijednosti opstaju, kazao je za BI doktor Pearson.

Kaže da interesi mogu biti predmet kompromisa, ali ne i vrijednosti.

Ako biste vi željeli za vikend otići u prirodu, a vaš partner želi da ostanete kod kuće i radite večeru za prijatelje, kompromisno se možete dogovoriti da ovaj vikend ispunite njegovu želju, a sljedeći vašu. Međutim, ako vi želite djecu, a vaš partner izričito odbija tu ideju, to je pitanje temeljnih vrijednosti koje može dovesti do problema u vezi.

Zbog toga je važno da prilikom upuštanja u ljubavne veze vodite računa o svojim vrijednostima i vrijednostima osobe za koju ste zainteresirani kako u budućnosti ne bi došlo do sudara vaših svjetova.

Kopirati
Drag cursor here to close